AMSTERDAM

Fly + 2 netter på 3* hotell m. frokost fra kr 2 990,-

Amsterdam er langt mer enn Schiphol. Denne kanalbyen, med sin lune stemning, frodige husbåter, smale hus og artige markeder, kan sjarmere de fleste!

Kanalene har rundet 400 år, det er godt og vel 160 år siden Vincent van Gogh ble født og ærverdige Rijksmuseum er igjen åpent etter 10 års oppussing. Er det ikke da på tide med en visitt?

Den fargerike tulipanbyen
Amsterdam er kanalenes og tulipanenes by, og Europas mest liberale hovedstad. Coffee shops, Red Light District, Rembrandt, markeder og Anne Frank er noen av stikkordene. Og med et kompakt, intimt sentrum, er det meste innen gangavstand – eller i det minste sykkelavstand (det finnes over 600.000 sykler i byen – og utallige på bunnen av kanalene). Er du her for første gang, får du en god oversikt over, og innføring i, byen via vannveien. De populære kanalturene fås med ulik varighet og tematikk, og guidene både sjarmerer og briljerer med sin kunnskap.

Den gang da, supert nå!
Amsterdam hadde sin storhetstid på 1600-tallet, da byen var en stor havn og et handelssentrum. Det var også på denne tiden de kjente kanalene ble bygget, som i dag er havn for drøyt 2 500 husbåter – farkoster som varierer fra det nostalgisk-forfalne til det funkis-modernistiske. Ellers er pannekakehusene verdt et besøk. Det er også de indonesiske restaurantene (mettende minnesmerker fra kolonitiden), som serverer rijsttafel; spennende småretter. Og reiser du hit på vårparten, kan du selvsagt ikke unngå tulipanene!

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg:
- Rijksmuseum, totalrenovert og et av Europas beste!
- Anne Frank-huset – i dag et godt besøkt museum
- Bli med på en utflukt til "Europas hage"; Keukenhof (midten av mars–midten av mai)
- Van Gogh-museet, med over 200 av mesterens malerier
- Det flytende blomstermarkedet, fra 1862, på kanalen Singel
- Heineken Experience, for de ølbevisste
·


For mer informasjon og bestilling, kontakt TORP Booking tlf. 33 42 70 80 | reise@torp.no