ANTALYA

Sagnet vil ha det til at greske Kong Attalos II sendte sine menn ut i verden for å finne “himmel på jord”. De fant Antalya. Resten er historie.

En brokete en, sådan, men fortsatt veldig tilstedeværende blant dagens solsenger og shoppingfristelser. Innenfor de veldige bymurene smyger det levende Tyrkia seg innpå, hett, duftende og forførende, og minner om at du befinner deg i en smeltedigel mellom øst og vest. En gryte som syder av liv, varme og gjestfrihet, med stekende strandliv til forrett og storslått historie til dessert. Det er bare å forsyne seg!

Himmelen på klippekanten
Antalya ligger dramatisk til pa? klippekanten med de høye, ofte snøkledde Taurusfjellene som levegg for nordavinden. Med ca. 300 soldager i året og en havtemperatur som aldri synker under 15 °C, er det i (norsk) prinsipp mulig å bade uansett hvilken måned du velger. Antalyas sentrale plassering har gjort byen til selve inngangsporten til den tyrkiske riviera, med Side, Kemer, Alanya og Belek innen rekkevidde. Det moderne Antalya har palmekransede boulevarder, en prisbelønnet, nyrestaurert marina med spisesteder på kaikanten, og flere flotte shoppingsentre. Det gamle Antalya har hjertet sitt i gamlebyen, Kaleiçi, som har mottatt prisen "The Golden Apple Prize", turismens Oscar, for måten den er restaurert på.

Tid for en dukkert!
Apropos "priser" – prisnivået i Tyrkia er rett og slett hyggelig, og selv strendene her har fått sin egen, uoffisielle "pris"; de går nemlig for å være de beste og reneste i hele Middelhavet! Er ikke sand i veska, sand i munnen og sand i håret det du liker best, så har Antalya også et eget AquaLand/Dolphin Park. Og for å friste dere ytterligere, må det nevnes at tyrkerne verdsetter god mat og er kjent for å være verdensmestere når det kommer til bruk av urter, frukt og grønnsaker i nær sagt alle typer retter. De er heller ikke kjent for å spare på søtsakene …

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
- Karain-grotten, som har vært befolket siden neandertalernes tid!
- Fortsett til nærliggende Güllük nasjonalpark og Termessos, en antikk, romersk by
- Antalya Museum, prisbelønnet og et av verdens fremste arkeologiske museer
- Besøk ett av de mange hamamene – tyrkiske bad, og få ferieskrubben
- Sandland, Lara Beach, en av de største sandskulpturfestivalene i verden