BODØ

Én av 20 ”MÅ se-steder i 2013”, ifølge National Geographic. Naturen tar pusten fra deg, om ikke alt friluftslivet gjør det!

Like ved polarsirkelen, med majestetiske fjell og et øyrike uten like, opplyst av den magiske midnattssola; dét er Bodø!

Når sola aldri tar kvelden
Fra Rønvikfjellet kan du la dag gli ubemerket over i natt, mens midnattssola stråler over deg, eller nyt stillheten på den sagnomsuste stranda Mjelde. Du kan også oppsøke et av Norges mest brukte postkortmotiv gjennom alle tider; sola som henger ute ved øya Landegode – det nye, store stedet for en strålende selfie? Men fort deg; den skinner bare fra ca. 2. juni til 10. juli.

Fra ett lys til et annet
Når høstens mørke, klare kvelder kommer, er det et annet spektakulært lysfenomen som troner på himmelen her oppe. Nordlysets magiske forestilling bergtar de besøkende fra september til april, og tiltrekker seg tusenvis av turister fra hele verden. Et annet majestetisk syn som nærmest er en selvfølge i dette området, året rundt, er havørnen. Og når man først er inne på naturopplevelser; Bodø er intet mindre enn et eldorado for friluftsaktiviteter! Sykling, fotturer, grotteturer, klatring, kajakk og fiske, det er bare å velge.

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
- Utsikt over hav, øyer og Lofotveggen får du fra fjellet Keiservarden eller Topp 13 på Radisson-hotellet
- Øyhopping gjør du på én dag med lokalbåten ut til Væran 
- Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm – vær der når den er på sitt kraftigste!
- Ta en dagstur til idylliske Kjerringøy hvis været er med deg
- Nordlandsbadet, et av skandinavias flotteste og mest moderne badeanlegg