GDANSK

Fly + 2 netter på 3* hotell m. frokost fra kr 1 990,-

Gdansk, Sopot og Gdynia. Trippelbyen i Polen er en weekend-vinner og en het sommerferiekandidat for prisbevisste barnefamilier eller voksne par som vet å prise livet.

Stadig flere nordmenn finner veien til Øst-Europa, og Gdansk er en av favorittene. Perfekt for et lite hverdagsavbrekk, med kort reisevei, gunstig prisnivå og øst-europeisk gamlebysjarm i fleng. Så er det noe å lure på? En tur mot øst er et must!

Sommerferien på en strand i Sopot
Men det er ikke bare helgetur-farerne som trives i Gdansk, også sommerferie-budsjettet liker polske priser. I tillegg får du oppfylt drømmen om en ekte sydenstrand her! Sopot seiler nemlig opp som en av våre nye solfavoritter.

Denne badenabobyen til Gdansk, ligger idyllisk til ved Østersjøen, og har gjennom historien vært feriestedet for de privilegerte. Nå lyser den opp som et billig familieferie-mål for oss nordmenn – noe særlig de med små barn vet å sette pris på. Så hva med å ha dette som sommerferiebase i år, og nyte det beste ”Tri-City”, Sopot, Gdansk og Gdynia, har å by på for store og små?

Shopping og severdigheter i Gdansk
Gdansk, hansabyen som er litt ”mini-Amsterdamsk”, regnes faktisk som en av de aller vakreste middelalderbyene i Europa. De største severdighetene er for det meste bygget i gotisk stil, blant annet verdens største mursteinskirke, Mariakirken. Sentralt i byen står også de mange portene, slik som Bodporten, Kranporten, Den høye port, Den grønne port og Den gylne port. Men byen har også vært en viktig port for politikken, med Lech Walesa og solidaritet i spissen.

I dag er Gdansk en turistmagnet med sine nydelige bygg, koselige fortauskafeer og ikke minst nærheten til milelange strender ut mot det Baltiske hav. I tillegg er det finfine shoppingmuligheter, prisene på behagelige spa-behandlinger er overkommelige og strendene frister med det meste man måtte ønske seg av vannaktiviteter, så her er mulighetene mange!

Gdansk: Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
Gdansk Nowy Port fyrtårn, ett av de vakreste fyrtårnene i det Baltiske hav. Åpnet i 1894. Spektakulær utsikt mot Gdansk havn, Westerplatte og hele Gdansk-bukta.
The Hewelianum centre, ”Akershus festning møter Teknisk museum”. Anbefales!
Oliwa Zoo, en av de beste dyreparkene i Øst-Europa, ligger i Gdansk. Over 1 200 dyr fordelt på 200 arter og eget retrotog som tar deg rundt i parken.

For mer informasjon og bestilling, kontakt TORP Booking tlf. 33 42 70 80 | reise@torp.no