HARSTAD-NARVIK

Tusenvis av turister kan ikke ta feil. National Geographic Traveller kan ikke ta feil. Minst én ferie i livet bør gå til Lofoten. Det vil garantert føles helt riktig.

For det er nettopp naturen som er stikkordet her, og som gjør Lofoten til et kontrastenes rike. Man blir bokstavelig talt bergtatt av bratte fjell og barsk bebyggelse fra A(ustvågøya) til Å.

Rolig rorbuferie eller ville vikingopplevelser
På disse øyene har mennesker levd og satt sine spor i 10 000 år. Noen av våre mest fryktede vikinghøvdinger la ut herfra. I dag er de hedret med et storslått Vikingmuseum, hvor hele familien kan ta del i gildet. Et annet landemerke, er de karakteristiske og langt mer sjarmerende røde rorbuene, som inviterer deg inn til en "hyttetur" du sent vil glemme.

Et stort stykke Norge over mange små øyer
Det er nemlig de nærmest magiske lysforholdene, de fargerike fuglefjellene, de pittoreske fiskeværene, de sjarmerende rorbuene, de bratte og irrgrønne åssidene som stuper loddrett ned i den mørkeblå sjøen, de mektige ørnene som sirkler over deg, Kunsten med stor K, smaken av hvalkjøtt og måkeegg, det frådende havet, de stolte fiskerne, de fantastiske strendene, det klare og kjølige vannet og den mektige midnattssolen som vil bli festet til film og som vil feste seg i ferieminnet ditt – garantert!

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
- Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær
- Lofotr Vikingmuseumpå Borg
- Nusfjord, en perle av et fiskevær
- Lofoten Golf Links på Gimsøy, kåret til verdens 5. beste linksbane av Golf World!