MALLORCA

Kjent og kjær klassiker som leverer varene. Finn din plass i solen på ferieøy nummer en!

Det var her eventyret startet! Norges første charterfly landet på flyplassen nær Palma, etter 7 timers flytur med en mellomlanding i Sveits. Og dette var ikke for hvem som helst, de første charterturene kostet en gjennomsnittlig årslønn!

50 år etter valfarter vi til Mallorca. Og ikke uten grunn: Her er god mat, bra hoteller og flotte strender. Og flytiden er halvert! Gode priser, kort flytid og det faktum at Mallorca i seg selv er en perle, gjør at mange besøker øya igjen og igjen. Enten som ukestur eller rett og slett som en langweekend.

Palma ligger syd på øya helt inntil havet. Byen kan minne litt om Barcelona, og er koselig og elegant med mye kultur, utsøkte shoppingmuligheter og uteliv. I sentrum kan du rusle i de moderne avenyer, besøke shoppingsenter og møte turister fra hele verden. Midt i Palma finner du gamlebyen med et mylder av trivelige restauranter og utesteder. Gastronomien er det ingenting å utsette på. Typisk middelhavskjøkken med Mallorca-spesialiteter etter sesong og råvarer produsert på øya.

Verdt å se og gjøre
- Den fantastiske katedralen la Seu er et vakkert skue og har en spektakulær beliggenhet helt nede ved havnen.
- Fra det sirkulære gotiske slottet Castell de Bellver har du panorama-utsikt over Palma.
- På museene for moderne kunst Es Baluard, Fundaciòn Pilar og Joan Miró finnes noen av de største kunstverk fra forrige århundre.