PISA

Pisa – porten til Toscana, hvor et arkitektonisk mislykket tårn er en av verdens største attraksjoner, og atmosfæren er varm og imøtekommende.

Pisa ligger sentralt i en av Italias vakreste landsdeler, Toscana, og gir deg lett adgang til andre turistdestinasjoner som Cinque Terre og Firenze. Byen ligger også bare et par kilometer fra Det liguriske hav, en del av Middelhavet.

Med skråblikk på reisen
Men man kan også bare bli værende, for Pisa er faktisk en av Italias vakreste byer. Og i sentrum troner (tipper) det berømte tårnet på Campo dei Miracoli (Mirakelplassen). Området kalles offisielt for Piazza del Duomo (Katedraltorget) av de som vil fokusere på Pisas majestetiske katedral (som også heller noe, men motsatt vei) fra 1064, fremfor det arkitektonisk mislykkede tårnet. Blant plassens andre attraksjoner, finner du kirkegårdsbygningen Camposanto og den runde dåpsbygningen Battistero, med sin fabelaktige akustikk under kuppelen. Solosangere kan faktisk synge flerstemt, fordi lyden henger i luften i opptil 12 sekunder! Hele området er naturlig nok på UNESCOs Verdensarvliste og enhver turists liste.

Studentliv og strandliv
Pisa er for øvrig kjent som en trivelig studentby, med et yrende uteliv og godt utvalg av rimelige restauranter. Har du litt tid til overs bør du besøke Firenze. Byen ligger kun en drøy time med tog fra Pisa. Du vil ikke angre! Vel tilbake i Pisa, kan det kanskje friste å forflytte seg til stranden. Ved kysten utenfor Pisa ligger det nemlig en rekke badebyer med fine sandstrender, så det er gode muligheter for variasjon.

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
- Piazza del Duomo, selvsagt – last ned områdets app, og du får all informasjon
- Botanisk hage fra 1543 (trolig verdens eldste), gratis inngang
- Cinque Terre – en fotvandrers paradis, som nås enklest via tog.