RIGA

Fly + 3 netter på 3* hotell m. frokost fra kr 1 990,-

Endelig, det perfekte avbrekket står på programmet og ferden går til en hovedstad som virkelig vet å by på kos fra ende til annen, bokstavelig talt.

For i Riga får man alt fra "bare kna" til luksus-spa ... uten å sprenge lommeboka. En weekendvisitt til denne jugendperlen i øst, er rett og slett et "must"!

Gamlebyshopping og golfavbrekk
Riga er Baltikums bankende hjerte. Og gamlebyen, Vecriga, er sjarmøren, med et mylder av trange middelaldergater, smug og torg under gotiske spir og steinfasader. I tillegg regnes sentrum som den beste samlingen av Art Nouveau-bygninger i Europa, med en selvfølgelig plass på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er også shoppingsentrum, og i gate nummer e?n, Audeju, ligger det mange spennende butikker.
Imens kan jo de mindre shoppingglade ta en tur til Ozo Golf Club – den første 18-hullsbanen i Latvia. Beliggende bare en 10-minutters kjøretur fra sentrum, med en pris for the Best Natural Architecture Project in Latvia, er dette et populært stoppested for feriegolferne.

Fra kna til spa 
En annen tur som bør tas mens man er i Riga, er den korte togturen til bade- og kurområdet Jurmala. Dette var lenge et populært rekreasjonssted for Sovjetunionens mektigste menn og den russiske Tsarfamilen. I dag er det vi skandinavere som blir behandlet som grever her. Byen er kjent for sine svovelholdige kilder og livgivende gjørme, som utnyttes til det fulle i de mange, flotte spa-anleggene – så her er det bare å "benke seg"!

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
- Prøv ett av de mange dag-spa’ene dersom du ikke vil forlate bykjernen
- Restaurant Bergs på lekre Hotel Bergs anbefales
- Kjøpesenteret mc2 er et must, og alt annet enn "typisk østeuropeisk"
- Den gotiske Peterskirken, med enesta?ende utsikt fra kirkespiret
- Domkirken, Baltikums største kirke med ett av Europas største orgler
- Tre brødre, tre bolighus fra hver sin epoke, i den vakre Maza Pils-gaten

For mer informasjon og bestilling, kontakt TORP Booking tlf. 33 42 70 80 | reise@torp.no