STAVANGER

Fly + 2 netter på 3* hotell m. frokost fra kr 1 990,-

Siddisbyen. Oljehovedstaden. Trehusbyen. Solastranda, Preikestolen og Kjerag. Stavanger er en stor småby fremfor en liten storby, og vet å sjarmere og fascinere

Det er nettopp de små attraksjonene som gjør Stavanger til noe mer enn en hvilken som helst norsk kystby. Byens lille sentrum er ikke større enn at selv den tregeste blant oss vil klare å krysse det i løpet av et kvarter. Men gamle Stavanger, denne hvite sørlandsdelen med de smale smauene, forfører deg raskere enn du aner, og med ett har du brukt et par (vel anvendte) timer her.

Våg å bare være
Så start formiddagen i byen, med Vågen – hjertet i Stavanger, med flere hit'er av noen spisesteder og utesteder – som utgangspunkt. Lunsjen kan tas på Ostehuset, stedet som har blitt en institusjon i Stavanger, med byens beste sandwicher. Eller kjøp rykende ferske reker fra de lokale trålerne langs kaien, og sett deg på bryggekanten og nyyyt rett fra posen. Deretter bør du ta Flor & Fjære-båten ut i den vakre skjærgården til Sør-Hidle. Der vil du bli overrasket over hva man kan få til å gro på milde Sørvestlandet! En annen båttur du ikke kommer utenom, er turen inn Lysefjorden og synet av Preikestolen. Platået som i 2011 ble kåret til ett av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet.

Et strandhugg av de sjeldne
Verdt å skrive hjem om, er også noen av Nord-Europas mest imponerende strender. Solastranden (like ved Stavanger lufthavn) er kåret til en av verdens vakreste av Sunday Times, men kanskje mer imponerende er faktisk Borestranden. Ett av Norges mest populære surfeområder, med egen surfefestival, Lydbølger, hvert år i august. Så i Stavangerregionen er det mye å ta bølgen for!

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg
- Gladmat, Nordens største matfestival
- Lysefjorden, med Preikestolen og Kjerag
- Flor & Fjære, en øy med alt fra petunia til palmer og gourmetrestaurant!
- Stavanger domkirke, landets eldste stående domkirkebygg
- Norsk Oljemuseum, du kommer ikke utenom
- Surfe ved Borestranden, man kan leie surfeutstyr på stedet

For mer informasjon og bestilling, kontakt TORP Booking tlf. 33 42 70 80 | reise@torp.no