Gå til startsiden

Nytt innflygings-landingssystem på TORP

Nytt innflygings landingssystem ILS CATII på TORP Sandefjord Lufthavn

TORP tar i dag i bruk et nytt innflygings-landingssystem, ILS Cat ll. Dette vil bedre regulariteten ved lufthavna og gjøre TORP mer attraktiv for flyselskapene.

Trenger kun 300 meters sikt
Cat II innebærer at flyene trenger kun 300 meters sikt for å kunne starte innflyging, mens de tidligere med Cat I måtte ha hele 550 meter sikt. Dette gjør TORP langt mindre sårbar ved tåke, slik at regulariteten forbedres og antall omdirigeringer reduseres til et minimum.

Vil redusere forsinkelser og kanselleringer grunnet tåke med opptil 90%
Investeringen har en totalverdi på ca. 25 millioner. Med det nye systemet regner vi med å redusere antall omdirigeringer  og kanselleringer grunnet dårlig sikt med opptil  90 %.

«Dette er en merkedag i TORPs utvikling og jeg er stolt og glad for å kunne ta det nye systemet i bruk før høsten kommer for alvor. Jeg vil rose alle involverte parter for imponerende innsats og svært godt samarbeid - både på tvers av avdelinger, og ikke minst også mellom TORP og Avinor Flysikring AS. TORP har igjen evnet å levere og implementere på rekordtid sammenlignet med andre flyplasser», sier TORPs administrerende direktør Gisle Skansen fornøyd.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt: 
Gisle Skansen, adm. direktør, telefon 33 42 70 06 eller mobil 930 25 795. 
Tine Kleive-Mathisen, markedssjef, telefon 33 42 70 07 eller mobil 995 79 848.

Gå til startsiden

torp-tag