Gå til startsiden

Rekordår på TORP og størst vekst i Norge!

TORP Sandefjord lufthavn

Totalt har 2 082 116 passasjerer reist til/fra Torp i 2018. Det er en økning 6 % i forhold til året før og det høyest antall reisende noensinne på TORP. 

Utenriks dominerer
Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1 732 723 passasjerer. Her er det en vekst på 8,5 %. Torp befester med dette sin posisjon som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, der kun Oslo og Bergen lufthavn er større. Ingen andre større flyplasser i Norge kan vise til sterkere prosentuell vekst.

Polen det støreste markedet
Polen er nå det største markedet etterfulgt av innenriksmarkedet. Deretter følger Spania, Storbritannia og Nederland. Både Wizz Air og Ryanair har svært stor kapasitet til flere av storbyene i Polen: Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice. Til Spania har både Ryanair og Norwegian stor kapasitet, da begge flyselskaper flyr til både Alicante, Malaga og Gran Canaria. Ryanair flyt i tillegg til Tenerife. Flere av de Polske byene er blitt svært populære blant nordmenn. De største enkeltrutene er:

  1. Krakow/Katowice
  2. Gdansk 
  3. Warszawa 
  4. Alicante  
  5. Amsterdam  
  6. Manchester

 
Liten negang på innenriks
Innenriks er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger. Innenriks reiste 349 393 passasjerer til og fra Torp. Det er det en nedgang på 4,7 % fra året før.

Ryanair og Wizz Air størst
De største flyselskapene på Torp i 2018 var Ryanair og Wizz Air, som stod for ca 2/3 av all flytrafikken. Begge disse flyselskapene har sammen med Norwegian en fin vekst i 2018. 

Nyheter i 2019
«Til sommerprogrammet får vi en ny direkterute med Ryanair til Malta, vi får tilbake charterturen til Split i Kroatia (Apollo) og Antalya i Tyrkia kommer også tilbake (TUI og Nazar). Widerøe fortsetter med sine populære sommerruter direkte til Bodø og Tromsø.  Den siste gledelige bekreftelsen kom i går og det er at Ryanair fortsetter med sommerruten til Hamburg, 2 dager i uken. Til tross for en sterk konkurranse forventer vi likevel en moderat vekst på Torp i 2019», sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt Tine Kleive-Mathisen, markedssjef, telefon 33 42 70 07 eller mobil 995 79 848.

Gå til startsiden

torp-tag