Gå til startsiden

Spektakulær grafittvegg på TORP

Polykrom har malt veggen på TORP Sandefjord lufthavn

TORP har fått et nytt fantastisk veggmaleri i utenlandsterminalen.

Du som har reist fra TORP Sandefjord lufthavn de siste årene, har kanskje lagt merke til den store hvite veggen i utenlandsterminalen. Eller kanskje du ikke har det? Den 150m2 store veggen har nemlig ikke tiltrukket seg mye oppmerksomhet. Den har vært hvit, pregløs, lang og kjedelig. Det er den definitivt ikke nå lengre. Den siste uken har den blitt omgjort til et spektakulært veggmaleri med motiver som på ulike måter er tilknyttet TORP.

Ledelsen på TORP har i lang tid klødd seg i hodet på hva de skulle gjøre med veggen og valget falt til slutt på å oppgradere den med tidsriktig graffittikunst.  

Nicolay Skeie i markedsavdelingen på TORP har ledet prosjektet og legger ikke skjul på at de har vært inspirert av den såkalte Sandefjordsveggen på brygga i Sandefjord. - TORP er bidragsyter i samarbeidsprosjektet «TENK STORT, TENK SANDEFJORD» og det er naturligvis fra den mye omtalte Sandefjordsveggen inspirasjonen om en tilsvarende vegg på TORP er hentet fra.  Motivene er imidlertid ikke hentet fra Sandefjord. – Veggen viser frem elementer fra Vestfold, våre destinasjoner og annet som har med TORP og reiseliv å gjøre. Veggen skal først og fremst være dekorativ og morsom å se på mens man venter på neste fly fortsetter Skeie.

Selfiespots for deling i sosiale medier  

Bilder fra flyplasser og ferie er populære innslag i sosiale medier og dette har TORP tatt høyde for under arbeidet med veggen. – Vi ønsket at veggen skulle være dekorativ og fin å se på, men vi ønsket også å dra nytte av at vi liker å dele øyeblikk fra turen i sosiale medier. Derfor har vi lagt inn såkalte «selfiespots» som er motiver på veggen som egner seg til selfie’r. Det blir morsomme bilder samtidig som man får fortalt at man skal ut å reise forklarer Skeie om grunnen til hvorfor de tror dette vil hjelpe TORP å nå ut til flere.  

Flere  bilder vil du kunne se om du følger oss på Facebook og Instagram eller neste gang du skal reise fra TORP. Her kan du se filmsnutt av hvordan veggen ble til:

Lokale kunstnere og lokale bidrag

Kunstnerne som har utført jobben er den samme gjengen som malte Sandefjordveggen. I spissen for disse står Sandefjordingen Kim Kolstad samt Mathis Anvik og Thorvald Heum fra Larvik. Sammen utgjør de det anerkjente kunstkollektivet Polykrom, som har utført en rekke graffiti-arbeider både i innland og i utland.   

Jotun har også bidratt med maling til prosjektet. Markedssjef Tine Kleive-Mathisen syntes det er kjempehyggelig at Jotun sponser maling. – Jotun og Jotuns ansatte er gode kunder av TORP og jeg tror alle som bor i Sandefjord er stolte av det Jotun har blitt og hvor langt de har kommet. Jotun har malt store kjente byggverk i utlandet og da er det jo naturlig at de også er med på vår vegg avslutter Kleive-Mathisen med glimt i øyet og legger til at Jotun har blitt tilgodesett en liten hilsen på veggen, som hun håper de setter pris på.   

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef, tlf 33 42 70 07 eller mobil 99 57 98 48.