Gå til startsiden

Rundtur i Baskerland

26.-30. oktober 2021

Rundtur i Baskerland - TORP Booking

Denne turen tar deg med rundt i Baskerland. Få muligheten til å bli bedre kjent med kysten, vindistriktet Rioja, maten og den baskiske kulturen.

Dag 1

Avreise fra Torp kl. 06:20 og etter en kort mellomlanding i Amsterdam, ankommer vi Bilbao kl. 11.20. På på vei fra flyplassen blir det et stopp på Artxanda`s utsiktspunkt, herfra ser man hele Bilbao. Bussen vil kjøre en liten sightseeing gjennom byen, på vei til Bistro Restaurant  hvor vi skal spise lunsj på Guggenheim museet. Etter lunsj blir det besøk på museet før vi blir fraktet videre til hotellet Silken Indautxu 4* i Bilbao. Her skal vi bo alle 4 nettene. Innsjekking og deretter middag på hotellet denne kvelden.

Dag 2

Dagen benyttes i San Sebastian hvor vi får omvisning i byen av lokalguide. San Sebastian er verdenskjent for sine Michelin-restauranter og den vakre La Concha-bukten. Stranden ble kåret til verdens beste i 2018. Vi skal både kjøre buss og ta bena fatt med blant annet en spasertur i gamlebyen. Vi besøker Monte Igueldo, en høyde ved havet med vakker utsikt over hele La Concha-bukten. Vi spiser lunsj på en tradisjonell Sidreria i gamlebyen. Deretter blir det litt tid på egenhånd, som kan benyttes til shopping, utforskning eller hvile bena på en av de hyggelige kaféene i byen. Bussen kjører oss tilbake til Bilbao, hvor vi senere møtes til felles middag om kvelden.

Dag 3

I dag skal vi på vinsmaking til det verdensberømte vindistriktet Rioja Alavesa. Første stopp er Elciego og et besøk på den kjente vingården Marques de Riscal. Denne flotte bygningen er designet av Frank Gehry og i samme stil som Guggenheimmuseet. Vi blir vist rundt av privat guide og får litt å bite i mens vi prøvesmaker den gode vinen. Vi fortsetter videre til nabolandsbyen Laguardia, som er en koselig liten middelalderlandsby som ligger vakkert til på en høyde omkranset av store områder med vinmarker og vingårder. Her spiser vi lunsj på en hyggelig liten restaurant. Etter lunsjen besøker vi en ny vingård, El Fabulista, hvor vi får høre om og får smake på deres vin. Gode og mette hviler vi oss på bussen på vei tilbake til Bilbao. Det blir litt tid på egenhånd før vi møtes til felles middag litt senere.

Dag 4

Vi starter dagen med en god frokost før vi setter kursen mot Getxo, en tidligere liten fiskerlandsby. Her finner vi den kjente hengebroen Puente Colgante de Bizkaia, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Den er laget av jern fra fjellene i området rundt og står som et symbol på den industrielle revolusjon. Deretter går turen videre til San Juan de Gatztelugatxe, en majestetisk klippe i havet med fantastisk utsikt. På toppen ligger en liten kirke fra 800-tallet. Vi fortsetter langs kysten og spiser lunsj i fiskelandsbyen Bermeo. Etter lunsj utforsker vi litt av Baskerlands historie med et besøk til Gernika, Vizcayas gamle hovedstad og Baskernes hellige by. Byen ble bombet fullstendig i stykker under Den spanske borgerkrigen i 1937. Kun Casa de Juntas og et stort eiketre sto igjen. Eiketreet, som kalles Gernikatreet, skal symbolisere Baskernes rettigheter og friheter og har blitt et nasjonalsymbol i Baskerland.

Tilbake i Bilbao blir det tid litt tid til seg selv før vi skal «på byen». Denne kvelden drar vi til «Las 7 calles» hvor vi skal spise en tradisjonell baskisk middag på en pinxtos-restaurant. Pintxos kan sammenlignes med spansk tapas, og det Baskiske kjøkken er kjent for å være blant det aller beste i Spania. Vi gjør som de lokale og tar metroen tilbake til hotellet. Metrostasjonene i Bilbao er forøvrig designet av den prisvinnende arkitekten Norman Foster og er verdt en nærmere titt når vi først er innom.  
.

Dag 5

Vi sjekker ut fra hotellet og vi får noen timer på egenhånd til lunsj og litt shopping før vi kjører til flyplassen og reiser hjem.  Hjemreise kl. 17:20, ankomst Torp kl. 23:00.

Pakken inkluderer:

  • Flyreise t/r med KLM. Gratis mat og drikke ombord.
  • 12 kg håndbagasje og 23 kg innsjekket bagasje per person. 
  • Seteplassering og prioritert ombordstigning på flyet.
  • Transport og inngangsbilletter inkludert under hele oppholdet.
  • 4 overnattinger på 4* Hotel Silken Indautxu i Bilbao med frokost.
  • Fire middager inkludert vann, vin og kaffe. 
  • Fire lunsjer inkludert vann, vin og kaffe.
  • Reisekonsulent Torp Booking er med under hele oppholdet.
  • Alle skatter og avgifter inkludert.

Pris fra kr 16 900,- per person i dobbeltrom*
*Tillegg for enkeltrom: 2 900,-

Begrenset antall plasser:
Våre turer har maks 20 deltagere i tillegg til reisekonsulent fra Torp Booking. 

 

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. 

Enkelt- eller dobbeltrom  

Torp Booking

torp booking

Gruppereiser kan være tidkrevende å arrangere.

Overlater du jobben til oss, er pakking det eneste du trenger å gjøre! Leiebil, transport, konserter, restauranter - vi serverer deg mulighetene, du velger. Vi booker billetter hos alle flyselskapene på TORP, og hjelper deg med å bestille alt fra bare hotell til full opplevelsespakke.
 

Les mer om oss her!
 

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med TORP Booking på
telefon 33 42 70 80 eller reise@torp.no

Gå til startsiden

TORP-tag