Gå til startsiden

Rundtur i Baskerland

26.-30. oktober 2020

Rundtur i Baskerland - TORP Booking

Denne turen tar deg med rundt i Baskerland. Få muligheten til å bli bedre kjent med kysten, vindistriktet Rioja, maten og den baskiske kultur.

Dag 1

Avreise fra Torp med en kort mellomlanding i Amsterdam, blir vi ved ankomst kl. 22.45 hentet og kjørt til Hotel Silken Indautxu 4* i Bilbao. Her skal vi bo alle 4 nettene.

Dag 2

Guidet dagstur til San Sebastian som er verdenskjent for sine Michelin restauranter og den vakre La Concha bukten. Stranden ble kåret til verdens beste strand i 2018. I denne perioden foregår San Sebastian International Film Festival, som kan sammenlignes med filmfestivalen i Cannes. Kanskje ser vi noen kjente skuespillere? Bussen tar oss først med en runde i byen, deretter tar vi bena fatt og får guidet spasertur i gamlebyen. Videre kjører vi opp til Monte Igueldo, en høyde ved havet hvor det er vakker utsikt over hele La Concha bukten. Vi spiser lunsj på en tradisjonell Sidreria i gamlebyen, hvor vi ser hvordan baskisk cider (Txakoli) blir laget og får drikke så mye vi vil! Deretter blir det litt fritid, hvor man kan se mer av San Sebastian på egenhånd, shoppe litt eller hvile bena på en av de hyggelige caféene. Bussen kjører oss tilbake til Bilbao, og deretter blir det felles middag om kvelden.
 

Dag 3

I dag reiser vi på vinsmaking til det verdensberømte vindistriktet Rioja Alavesa. Første stopp er Elciego og besøk på den kjente vingården Marques de Riscal. Bygningen er designet av Frank Gehry og i samme stil som Guggenheim museet. Vi får privat guidet omvisning og prøvesmaker den gode vinen sammen med noe å bite i. Vi fortsetter til nabolandsbyen Laguardia. En liten middelalderlandsby som ligger vakkert til på en høyde omringet av festningsmurer og omkranset av vingårder og vinmarker. Her spiser vi lunsj på en hyggelig liten lokal restaurant. Etter lunsjen besøker vi en ny vingård, El Fabulista, hvor vi smaker på deres nydelige vin. Mette og trette hviler vi oss på bussen tilbake til Bilbao. Litt fritid i Bilbao før vi igjen møtes til felles middag.
 

Dag 4

Etter frokost reiser vi med buss til Getxo, som tidligere var en liten fiskerlandsby. Her finner vi den kjente hengebroen Puente Colgante de Bizkaia, som er på UNESCO’s verdensarveliste. Den er laget av jern fra fjellene i området og står som et symbol på den industrielle revolusjon. Deretter går turen videre til San Juan de Gatztelugatxe, en klippe i havet. På toppen ligger en liten kirke fra 800-tallet. Innspilling av Game of Thrones sesong 7 foregikk her. Vi fortsetter langs kysten og spiser lunsj i fiskelandsbyen Bermeo. Etter lunsj utforsker vi litt av Baskerlands historie med et besøk til Gernika. Gernika er Vizcayas gamle hovedstad og baskernes hellige by, med en gammel eik der man sverget å verne baskerområdenes nasjonalitet og tradisjoner. Byen ble bombet fullstendig i stykker under Den spanske borgerkrigen i 1937. Kun Casa de Juntas og det store eiketreet sto igjen. Eiketreet har blitt baskernes nasjonalsymbol.

Tilbake i Bilbao blir det tid til litt hvile før vi skal «på byen». Denne kvelden drar vi til «Las 7 calles» hvor vi skal spise middag på baskisk måte; vi skal besøke flere pinxtos-restauranter. Pintxos kan sammenlignes med spansk tapas, men er både større og mer smakfulle. Baskisk kjøkken er kjent for å være det beste i Spania. Vi gjør som de lokale og tar metro tilbake til hotellet. Metrostasjonene i Bilbao er verdt å ta nærmere i øyesyn. De er designet av den prisvinnende arkitekten Norman Foster.  
 

Dag 5

Vi starter dagen med en guidet omvisning på Guggenheimmuseet, Bilbaos store stolthet. Museet er designet av Frank Gehry, og folk kommer like gjerne for å se på den imponerende bygningen som på kunstverkene. Utenfor finner vi den kjente kjempe-edderkoppen «Maman» av Louise Bourgeois og den enorme blomsterhunden «Poppy». Vi sjekker ut fra hotellet og det blir noen timer på egenhånd, som man kan bruke på å spise lunsj og kjøpe med seg noen suvenirer hjem. 

Pakken inkluderer:

  • Flyreise t/r med KLM. Gratis mat og drikke ombord.
  • 12 kg håndbagasje og 23 kg innsjekket bagasje per person.
  • Transport og inngangsbilletter inkludert under hele oppholdet.
  • 4 overnattinger på 4* Hotel Silken Indautxu i Bilbao med frokost.
  • Fire middager inkludert vann, vin og kaffe. 
  • Tre lunsjer inkludert vann, vin og kaffe.
  • Din reisekonsulent Cathrine fra Torp Booking er med under hele oppholdet.
  • Alle skatter og avgifter inkludert.

Pris fra kr 15 500,- per person i dobbeltrom*
*Tillegg for enkeltrom: 2 900,-

Begrenset antall plasser:
Våre turer har mask antall deltagerne på 20 i tillegg til reisekonsulent fra Torp Booking. 

 

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. 

Enkelt- eller dobbeltrom  

Torp Booking

TORP Booking

Gruppereiser kan være tidkrevende å arrangere.

Overlater du jobben til oss, er pakking det eneste du trenger å gjøre! Leiebil, transport, konserter, restauranter - vi serverer deg mulighetene, du velger. Vi booker billetter hos alle flyselskapene på TORP, og hjelper deg med å bestille alt fra bare hotell til full opplevelsespakke.
 

Les mer om oss her!
 

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med TORP Booking på
telefon 33 42 70 80 eller reise@torp.no

Gå til startsiden

TORP-tag