Gå til startsiden

Rundtur i Latvia og Litauen

18.-22. oktober 2021

Trakai slottet i Litauen

Denne turen tar deg med gjennom Latvia og Litauen. Få muligheten til å bli bedre kjent med byene og utforske spennende utflukter med masse historie og kultur.

Dag 1 – mandag 18. oktober ankomst kl. 11.10 Riga
Fra Torp går turen til Riga med Wizz Air. Ved ankomst blir vi hentet og kjørt til Hotel Grand Poet 5*. 
Vi setter fra oss bagasjen før vi blir med vår lokalguide på en omvisning i gamlebyen. Underveis stopper vi for prøvesmaking av Riga Balsam, som er en berømt likør i Latvia, før vi også spiser lunsj i gamlebyen. Så kan vi sjekke inn på hotellet og enten slappe av litt etter den tidlige avreisen eller kikke litt rundt i området på egenhånd. Om kvelden spiser vi en deilig middag i gamlebyen.

Dag 2 – tirsdag 19. oktober 
Vi starter dagen med en god frokost på hotellet og litt tid på egenhånd. Vi anbefaler en tur til hotellets fantastisk flotte spaavdeling. Deretter venter en koselig båttur på kanalen i Riga før vi spiser lunsj i gamlebyen. Guiden vår henter oss og kjører oss til Jurmala som ligger cirka 30 minutter fra Riga. Jurmala er et bade- og kurområde, tidligere et populært rekreasjonssted for Sovjetunionens elite og den russiske tsarfamilien. Fortsatt ser man mange herskapelige villaer, men også et hyggelig sentrum med gågate, spahoteller, butikker, restauranter og en 8 km lang sandstrand omringet av skog. Etter en omvisning i Jurmala, får dere mulighet til og utforske stedet på egenhånd før vi spiser middag. Vi anbefaler å gå en tur langs den flotte stranden.

Dag 3 – onsdag 20. oktober
Ny dag og nye opplevelser! Vi sjekker ut av Grand Poet, forlater Latvia og reiser videre mot Litauen. På veien besøker vi kjente steder i begge land. Første stopp er Bauska-slottet. En lokal guide forteller oss om slottets historie. Slottet ligger ved elvene Mūsa og Mēmele som renner parallelt med hverandre og danner elven Lielupe. Fra Bauska-slottet kjører vi videre til Rundale som er et barokkpalass bygd til hertugene i Courland (gamle Latvia). Palasset er tegnet av samme arkitekt som tegnet Vinterpalasset i St. Petersburg. Etter en innholdsrik runde i slottet, spiser vi lunsj på restauranten i palasset.  

Gode og mette kjører vi videre mot Litauen og første stopp over grensen er Hill of Crosses, som er et av pilgrimenes mest besøkte minnesmerke. Vi får høre den spennende historien til dette katolske minnesmerke med over 100 000 kors. Vi kjører videre til Vilnius og sjekker vi inn på fantastiske Vilnius Grand Resort 4*. Dette hotellkomplekset ute på landet har en stor golfbane og et nyåpnet, lekkert spasenter. Benytt anledningen til deilige behandlinger og avslapping. Dagen rundes av med en nydelig middag på hotellet. 

Dag 4 – torsdag 21. oktober 
Vi starter dagen med en god frokost på hotellet. Deretter kjører vi til sentrum av Vilnius, som har en særdeles vakker gamleby. Vi får omvisning med blant annet prøvesmaking av lokalt litauisk øl. Turen går videre til Trakai, som ligger 30 minutter fra Vilnius. Trakai var tidligere hovedstaden i Litauen. Her skal vi besøke det berømte middelalderslottet som ble bygget på 1300-1400-tallet og er den mest besøkte turistattraksjonen i Litauen. Vi spiser en deilig lunsj i Trakai før vi returnerer til Vilnius eller hotellet, ettersom hva du ønsker. Middagen denne kvelden spiser vi i gamlebyen. 

Dag 5 – fredag 22. oktober, avreise kl. 15:25 Vilnius
Etter frokost brukes tiden på egenhånd frem til avreise til Vilnius flyplass og fly tilbake til Norge og Torp.

Pakken inkluderer:

 • Flyreise t/r med Wizz Air direkte fra TORP Sandefjord Lufthavn.
 • 10 kg håndbagasje og 20 kg innsjekket bagasje per person.
 • Seteplassering og prioritert ombordstigning på flyet.
 • Transport og guidete turer som beskrevet i programmet.
 • 2 overnattinger på 5* Hotell Grand Poet i Riga med frokost.
 • 2 overnattinger på 4* Grand Vilnius Resort med frokost.
 • Tradisjonelt Litauisk øl og Riga balsam-smaking.
 • Fire 3-rettersmiddager inkludert vann, kaffe og te.
 • Fire 2-retterslunsjer inkludert vann, kaffe og te.
 • Reiseleder fra Torp Booking er med under hele oppholdet.
 • Alle skatter og avgifter inkludert.  

Pris kr 13 000,- per person i dobbeltrom*
*Tillegg for enkeltrom: 2 100,-
*Trygghetsforsikring kan bestilles i tillegg. Spør oss ved bestilling av reisen.

Begrenset antall plasser:
Våre turer har maks antall deltagerne på 20 i tillegg til reiseleder fra Torp Booking. 

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. 

Enkelt- eller dobbeltrom  

Torp Booking

torp booking

Gruppereiser kan være tidkrevende å arrangere.

Overlater du jobben til oss, er pakking det eneste du trenger å gjøre! Leiebil, transport, konserter, restauranter - vi serverer deg mulighetene, du velger. Vi booker billetter hos alle flyselskapene på TORP, og hjelper deg med å bestille alt fra bare hotell til full opplevelsespakke.
 

Les mer om oss her!
 

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med TORP Booking på
telefon 33 42 70 80 eller reise@torp.no

Gå til startsiden

TORP-tag