Gå til startsiden

Rundtur i Nord-Makedonia

20.-24. september 2021

Rundtur i Nord-Makedonia med TORP Booking

Spennende reise til Nord-Makedonia hvor dere får oppleve eksotiske Skopje fylt av kontraster og det naturskjønne Ohrid-området. Nord-Makedonia havnet på en tredje plass over anbefalte land å besøke i 2020 ifølge Lonely Planet. Den lille staten på Balkan er allerede kjent for sin gastronomi og historie. Lonely Planet anbefaler også et besøk til området rundt den Unesco-beskyttede innsjøen Ohrid.

Dag 1 - mandag 20. september
Vi møtes på Torp 2 timer før avreise. Etter en flyvning på litt over 3 timer med Wizz Air, blir vi hentet på flyplassen og kjørt til Best Western Turist Hotel 4* i Skopje. 

Dag 2 - tirsdag 21. september
Vi starter dagen med en god frokost og sjekker ut av hotellet før vi skal på omvisning i Skopje med vår engelsktalende guide. I hjertet av Skopje ligger den berømte basaren som er den største på hele Balkan og kan dateres tilbake til 700-tallet. Videre besøker vi St. Spas-kirken med sine unike ikoner fra 1800-tallet. Deretter krysser vi elven Vardar på den historiske steinbroen fra 1400-tallet og besøker Mor Theresa Memorial House og stedet hun ble født i 1910. På veien videre til den berømte Matkasjøen nyter vi en deilig 4-retters lunsj med makedonske spesialiteter på en lokal restaurant. Ved ankomst Matka spaserer vi langs den vakre innsjøen før vi skal oppleve en av verdens dypeste underjordiske gruver, Vrelo, med båt. Så kjører vi videre til vindistriktet Tikvesh. Her sjekker vi inn på vingården Queen Maria Boutique Hotel og etter omvisning får vi servert en deilig middag med vinsmaking av husets viner. 

Dag 3 - onsdag 22. september
Vi starter dagen med frokost og sjekker ut av Queen Maria Boutique Hotel. Sammen med lokal guide reiser vi videre til Bitola. I byen Bitola besøker vi basaren og det gamle torget med klokketårnet. Vi spiser lunsj før vi reiser videre på guidet tur til Hereclea Lynkestis, som er en gresk by med amfiteater, statuer og mange andre minnesmerker fra tiden til Philip den annen, faren til Aleksander den Store. Ferden går så videre over Galichiafjellet, på vei mot Ohrid. Dette blir en naturskjønn reise med fantastisk utsikt til både fjell og Prespasjøen. Ved ankomst til Ohrid sjekker vi inn på Hotel Aqualina 4* hvor vi skal bo i to netter. Resten av dagen til fri disposisjon og om kvelden spiser vi felles middag på hotellet.
 
Dag 4 - torsdag 23. september
Etter frokost starter vi dagen med omvisning til fots i gamlebyen i Ohrid sammen med vår engelsktalende guide. Ohrid omtales gjerne som Makedonias Jerusalem på grunn av den religiøse innflytelsen byen har hatt opp gjennom historien, noe man kan se av de utallige kirker og klostre. Det skal nemlig ha vært 365 kirker her; en for hver dag i året! Ikke rart Ohrid er lagt under UNESCOs beskyttende vinger. Vi spiser lunsj på en lokal fiskerestaurant før vi besøker den vakre Ohridsjøen som er favorittdestinasjonen til makedonerne selv i sommerferier.  Om ettermiddagen reiser vi sydover langs innsjøen til en ny perle, nemlig klosterkomplekset Naum med sin unike kirke bygget fra 800-tallet. Turen blir avsluttet med en seiltur på innsjøen ved klosteret. Siste kveld byr vi på en folkloreaften med middag på en lokal restaurant. 

Dag 5 - fredag 24. september
Etter frokost blir det litt fritid før vi sjekker ut fra hotellet og får transport til flyplassen og tilbake til Torp Favorittflyplass.    

Pakken inkluderer:

 • Flyreise t/r med Wizzair direkte fra Sandefjord Lufthavn Torp - Skopje.
 • 10 kg håndbagasje og 20 kg innsjekket bagasje per person.
 • Seteplassering og prioritert ombordstigning på flyet.
 • Transport og guidete turer som beskrevet i programmet.
 • 1 natt i dobbeltrom på 4* Hotel Turist Best Western i Skopje sentrum.
 • 1 natt i dobbeltrom på vingård Queen Maria Boutique Hotel Tikvesh.
 • 2 netter i dobbeltrom på 4* Hotel Aqualina i Ohrid.
 • Reiseleder fra Torp Booking er med under hele oppholdet.
 • Engelsktalende lokal guide.
 • Vinsmaking og middag i vindistriktet Tikvesh.
 • Folkloreaften med middag i Ohrid.
 • Øvrige måltider i henhold til program. Drikke er ikke inkludert.
 • Alle skatter og avgifter inkludert.

Pris fra kr 12 200,- per person i dobbeltrom*
*Tillegg for enkeltrom: 1 500,-
*Trygghetsforsikring kan bestilles i tillegg. Spør oss ved bestilling av reisen.

Begrenset antall plasser:
Våre turer har maks antall deltagerne på 20 i tillegg til reiseleder fra Torp Booking. 

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. 

Enkelt- eller dobbeltrom  

Torp Booking

torp booking

Gruppereiser kan være tidkrevende å arrangere.

Overlater du jobben til oss, er pakking det eneste du trenger å gjøre! Leiebil, transport, konserter, restauranter - vi serverer deg mulighetene, du velger. Vi booker billetter hos alle flyselskapene på TORP, og hjelper deg med å bestille alt fra bare hotell til full opplevelsespakke.
 

Les mer om oss her!
 

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med TORP Booking på
telefon 33 42 70 80 eller reise@torp.no

Gå til startsiden

TORP-tag