Gå til startsiden

Rundtur i Nord-Makedonia

5 dager. Fra kr 6 200,-

Rundtur i Nord-Makedonia med TORP Booking

Spennende reise til Nord-Makedonia hvor dere får oppleve eksotiske Skopje fylt av kontraster og det naturskjønne Ohrid-området.

Dag 1

Privat transport fra flyplass til hotell. Innsjekking på hotell og resten av dagen på egenhånd

Dag 2

En god start på dagen er en guidet omvisning i Skopje sentrum med vår engelsktalende guide. I hjerte av Skopje ligger den berømte basaren som kan dateres tilbake til 700-tallet og den største på hele Balkan. Videre besøker vi St. Spas-kirken med sine unike bildevegger, ikonostatis, fra 1800-tallet. Deretter krysser vi elven Vardar på den historiske steinbroen fra 1400-tallet og besøker Mor Theresa Memorial House og stedet hun ble født i 1910. Mat må vi ha, og vi stopper opp for en deilig tradisjonell lunsj med lokale retter. Senere kjører vi mot Mavrovo NP, på en gammeldags, sjarmerende vei langs Radika-elven. Vi passerer flere tradisjonelle småbyer på vår vei mot den vakre Ohrid-innsjøen. Innsjekking på hotell i Ohrid. Resten av kvelden på egenhånd.

Dag 3

Vi starter dagen med 2-3 timers lett gåtur i gamlebyen i Ohrid sammen med vår erfarne engelsktalende guide. Ohrid omtales gjerne som Makedonias Jerusalem fordi religion har hatt en veldig stor innflytelse her, noe man kan se av de utallige kirker og klostre. I følge historien skal det ha vært 365 kirker her; en for hver dag i året! Ikke rart Ohrid er lagt under UNESCOs beskyttende vinger. Vi spiser lunsj på en tradisjonell restaurant like ved innsjøen før turen går videre langs innsjøen til en ny perle lenger syd, nemlig klosterkomplekset Naum med sin unike kirke bygget en gang på 800-tallet. Til slutt topper vi det hele med en uforglemmelig 40 minutters båttur tilbake til Ohrid og hotellet. Resten av kvelden på egenhånd.

Dag 4

Vi tar en morgentur på fjellveien over Galichica NP med panoramautsikt over både Ohrid- og Prespainnsjøen. I byen Bitola får vi en guidet omvisning med besøk til basaren, til det gamle torget med klokketårnet og vi rusler i gågata der vi har litt egentid til lunsj. Vi møtes og går sammen for en guidet tur til Hereclea Lynkestis-plassen fra Philip den andres tid, far til Aleksander den Store. Transport tilbake til Skopje om ettermiddagen. Kvelden på egenhånd.

Dag 5

Frokostmatpakke og privat transport til flyplassen.

Pakken inkluderer:

  • Transfer t/r flyplass – hotell

  • 4 netter i dobbeltrom på 4* hotell m/frokost

  • Engelsktalende guide

  • Guidet omvisning i Skopje med besøk til den gamle basaren

  • Transport og 2 netter på hotell i Ohrid

  • Guidet omvisning i Ohrid, besøk til klosterkomplekset, Bitola og historiske Heraclea Lynkestis og båttur på Ohrid-innsjøen. Lunsj inkludert.

Pris fra kr 6 200,- per person i dobbeltrom* (Fly kommer i tillegg**)
*Tillegg for enkeltrom
**Utreise fra Torp mandag kl. 09:50. Hjemreise fra Skopje fredag kl. 06:05.

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. Klikk her for PDF versjon av reiseprogrammet

Torp Booking

TORP booking

Gruppereiser kan være tidkrevende å arrangere.

Overlater du jobben til oss, er pakking det eneste du trenger å gjøre! Leiebil, transport, konserter, restauranter - vi serverer deg mulighetene, du velger. Vi booker billetter hos alle flyselskapene på TORP, og hjelper deg med å bestille alt fra bare hotell til full opplevelsespakke.
 

Les mer om oss her!
 

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med TORP Booking på
telefon 33 42 70 80 eller reise@torp.no

Gå til startsiden

TORP-tag