Gå til startsiden

Gratulerer med 100-årsdagen KLM - og med 20 år på TORP!

KLM feirer 100 år og 20 år på TORP

Vi gratulerer KLM med 100-årsdagen! På TORP startet feiringen med passasjerer og crew ved gate'n før dagens første avgang til Amsterdam kl 06:15. 

KLM er verdens eldste flyselskap som fremdeles er i drift under sitt opprinnelige navn og de feirer i dag sitt hundreårsjubileum. Et av klodens mest kjente og respekterte flyselskaper med sine gjenkjennelige blå og hvite fly trafikkerer 162 reisemål verden over, deriblant sju i Norge.  Et nytt luftfartsselskap så dagens lys i Nederland høsten 1919 og dronning Vilhelmina ga det tillatelse til å bruke forstavelsen «Kongelig» - og dermed ble det Koninklijke Luchtvaart Maatschappij – direkte oversatt: Det kongelige luftfartsselskap – for oss bedre kjent som KLM. 

I Norge siden 1939
KLMs første ruteflygning gikk fra London til Amsterdam 17. mai 1920 med et fireseters fly. 99 år senere flyr KLM fremdeles ruten mellom de to byene. Allerede i 1924 fløy KLM til kolonien Nederlands India – dagens Indonesia. Jomfruturen til Asia tok hele 55 dager! Her i Norge har KLM også en lang historie: 1. juni 1939 fløy KLM fra Amsterdam via Kjevik til den nyåpnede lufthavnen Fornebu utenfor Oslo. 

20 år på TORP
«I høst er det 20 år siden KLM startet sin rute mellom Amsterdam og Torp. Ruten har i alle disse årene vært trafikkert 2 ganger daglig, og er vår aller viktigste rute for det internasjonale næringslivet i regionen vår. Med KLM og deres nettverk av partnere kan du komme videre til hele verden fra Torp via deres fantastiske rutenett ut fra Amsterdam. Til sammen har KLM i disse 20 årene fraktet nærmere 2 millioner passasjerer til/fra Torp. På den måten har de gjort det enklere å drive internasjonal business ut fra Vestfold og Telemark, samt at de bringer verden nærmere oss som bor her.», sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

Miljøpionerer i luftfartsbransjen
KLM var pionér for 100 år siden og de er også i dag banebrytende innenfor bærekraft. Slagordet «Fly ansvarlig» er lansert med stor kraft i forbindelse med jubileet. KLM er i aller høyeste grad med på å bane vei og sette standard for morgendagens luftfart. Allerede for 10 år siden gjennomførte KLM den første flyvningen på bærekraftig flydrivstoff, og året før introduserte selskapet CO2ZERO - et program for klimakompensasjon for sine reisende. Tidligere i år inngikk KLM et partnerskap om Europas første bærekraftige flydrivstoffanlegg. Anlegget, som ligger i Nederland, vil være klart innen 2022 og ha en årlig produksjon på 100 000 tonn bærekraftig flydrivstoff. Sammen med Delft University of Technology deltar KLM også i utviklingen av Flying V - en ny, mer drivstoffeffektiv flytype. I løpet av oktober fremvises for første gang en modell av det nye flyet samt en fullskala seksjon av kabinen, på KLM Experience Days på Schiphol lufthavn utenfor Amsterdam.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tine Kleive-Mathisen, markedssjef.  tlf. 33 42 70 07 eller mobil  995 79 848

 

Gå til startsiden

torp-tag