Gå til startsiden

10 tips til weekendtur i London

Gode, gamle London er og blir en reisefavoritt. Byen har ”alt”, er lett tilgjengelig med Ryanair fra Torp, og billettene er billige. Trenger du i grunn flere påskudd for å ta en langhelg her (igjen)?

1. En stor severdighet; St. Paul’s Cathedral

Christopher Wrens praktfulle katedral er et fantastisk syn. Ta turen opp til Whispering Gallery og test den spesielle akustikken. Du kan faktisk sitte på den ene siden av den enorme kuppelen og ha en hviskende samtale med en person på den andre siden. Hemmeligheten er å legge øret helt inntil kuppelveggen når du hvisker. Utsikten fra toppen av kuppelen er fantastisk! Har du høydeskrekk er kanskje et besøk i krypten mer fristende. Her ligger bl.a. Florence Nightingale begravet, sammen med flere andre av Englands legender.

St Paul`s Cathedral
 

2. En annen "bør gjøre"; Tate Modern

Den ombygde kraftstasjonen, Bankside, er i seg selv et fantastisk skue, men monumentalskulpturene i den store turbinhallen til Tate Modern er verdt et besøk alene. Det er gratis inngang til det meste på museet, men du må betale hvis du ønsker å se en av spesialutstillingene. Velg ut noe du vil se og ta andre avdelinger neste gang. Selv liker vi avdelingen med moderne installasjonskunst; mye vakkert, merkelig og morsomt – også for barn.

Tate Modern

3. Et annerledes teater; Shakespeares Globe

Besøk rekonstruksjonen av Shakespeares teater, The Globe, og Shakespeare’s Globe Exhibition og bli helfrelst! Spesielt den guidede turen i selve teateret gjør inntrykk. Guidene er profesjonelle skuespillere og forteller levende om historien. De kjente stykkene blir satt opp her i sommerhalvåret og det lønner seg å bestille billetter hjemmefra i god tid, for her er det rift om plassene

The Globe, rekonstruksjonen av Shakespeares teater i London

4. Et "must"; Tower of London

Mye av Englands (blodige) historie er knyttet til dette stedet, som kanskje er den best besøkte severdigheten i London. I høysesongen er køene laaange for å komme inn. Vårt tips er å besøke Tower en tidlig formiddag på en vanlig hverdag (helst utenfor høysesongen), da er sjansen for å oppleve stedet i fred og ro mye større. Kronjuvelene er vel verdt å få med seg og naturligvis må man også ta et bilde av fantastiske Tower Bridge.

Tower Bridge

5. Og selvsagt; Hamleys – lekebutikken for alle

Du trenger ikke nødvendigvis å være på jakt etter noe å kjøpe for å besøke Hamleys. Lekebutikken i Regent Street er en opplevelse (over syv etasjer) uansett. Her leker betjeningen dagen lang og sprer glede til liten og stor – så sett av godt med tid i dette eventyrlandet av en lekebutikk.

Kultur, shoppingtur, jentetur, flytur - Londontur

6. Londons beste parker

Ta et lite pusterom og utforsk noen av Londons berømte parker.  Perfekt for en piknik eller for å friske opp brunfargen. For deg som ikke sitter stille så lenge av gangen er det plenty med sportsaktiviteter, konserter, ute-teater og lekeplass for barn. Av de største parkene anbefales Hyde Park, Regents Park, Richmond Park og St James Park. Her finner du mer informasjon om Londons beste parker

Besøk en av Londons mange parker, mens du er i byen.

7. Et høydepunkt; London Eye

Det gigantiske pariserhjulet London Eye bør testes i løpet av London-besøket. Men unngå billettkøen en lørdag ettermiddag! Prøv en tidlig formiddag (alltid kø, men den går relativt raskt unna) og stig ombord i en av de store glasskabinene – i fart – gled deg! Du kan også kjøpe billetter på forhånd, enten via TORP Booking eller på: www.londoneye.com

Det gigantiske pariserhjulet London Eye

8. guidede turer; London Walks

Firmaet ”The Original London Walks” tilbyr et variert utvalg ”walks” i London med dyktige guider. Turene tar ca. to timer og blir arrangert 365 dager i året uansett vær. Du kan velge mellom 15–21 ulike temaer pr. dag, og trenger ikke å melde deg på i forkant. Bare møt opp på angitt sted til angitt tid. En Walk koster ca. 9 pund, betales ved oppmøte, og barn under 15 år går gratis ifølge med foreldre.

Bli enda bedre kjent med London og bli med på en guidet omvisning

9.Supportertur og stadiontur; vi snakker fotballtur!

London er et mekka for fotballfrelste og et naturlig stoppested for en guttetur. Byen har hele 9 lag i de to øverste divisjonene; Premier League og Championship. Å få billetter til Premier League krever at du er ute i god tid, men billetter til Championship er det lettere å få tak i. Uansett hvilken kamp du går for, vil du merke at å være til stede på en fotballkamp i den engelske hovedstaden, er noe helt eget.
Les mer om fotballtur til London her.

Fotballtur fra Torp til London

10. loppemarked-shopping; Portobello Road Market

Det svever en bohemsk aura over Portobello, og med sukksessen til filmen Notting Hill strømmet enda flere turister til området. Portobello Market er et av de største antikvitetsmarkedene i Europa, men er også populært for sine boder med second hand-klær. Fredag er best for klesshopping, start ved de beste klesbodene nær undergrunnsstasjonen Ladbroke Grove. Sausage and Mash Café under broen er et ypperlig sted for en ekte engelsk lunsj.

Det svever en bohemsk aura over Portobello, og med filmen Notting Hill strømmet enda flere turister til området.

Ser du etter et originalt sted å spise lunsj, er dette matmarkedet en gourmetopplevelse. Følg i Londonkokkenes fotspor rundt bodene, og fyll handlesekken med hjemmelagde svinepølser med ingefær, indisk chutney, hjemmelagde kaker og håndlaget konfekt. Fredager er høydepunktet, med harer, fasaner og andre lekkerbiskener du sjelden finner hos matkjedene.
www.boroughmarket.org.uk

Alltid noe spennende å finne på de store markedene i London

TIPS FØR DU REISER:

➊ Pakk smart og ta med deg så lite som mulig, da unngår du å betale for overvekt på veien hjem.

➋ Sørg for å ha ledig plass i kofferten hvis shopping står høyt på listen. Med Ryanair kan hver passasjer sjekke inn opptil to kolli, på 15 eller 20 kg pr. kolli, mot tillegg. Håndbagasje må være innenfor 55x40x20 cm og kan ikke overskride 10 kg. Man kan ha med en veske eller Duty Free-pose fra flyplassen i tillegg.

➌ Ta med deg et par gode sko, uansett hva du velger å gjøre i London, så blir det mye gåing. Lag en plan over hva du skal se og gjøre under oppholdet, men ikke vær for ambisiøs!

➍ Vær åpen for å endre planene – plutselig er det noe som dukker opp underveis som er verdt å få med seg – og det er vel noe av det vi liker aller best med London.

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 2 timer
Valuta: Engelske pund

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra London
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag