Gå til startsiden

5 gode grunner til å besøke Mallorca

Mallorca fra TORP

Hva er det med Mallorca som får folk til å besøke øya om igjen og om igjen? Her er fem gode grunner:

Det var her det hele startet! Dette fantastiske feriestedet har vært en av nordmenns favoritter siden begynnelsen av 50-tallet. Norges første charterfly landet på flyplassen nær Palma, etter 7 timers flytur med en mellomlanding i Sveits. Og dette var ikke for hvem som helst, de første charterturene kostet en gjennomsnittlig årslønn! 50 år etter valfarter vi til Mallorca. 

Her er fem gode grunner til at vi reiser hit igjen og igjen:

300 soldager i året

Fra juni til september ligger gjennomsnittstemperaturen på 28-30 grader, og solen skinner lenge - ofte opptil 11 timer. Drømmer du om turkist vann med forfriskende dukkerter, holder badetemperaturen seg fra slutten av mai til oktober.

Sol og sommer fra tidlig vår til sen høst i Palma og på Mallorca.

alcúdia for hele familien

Mallorca har noe for enhver smak. På nordkysten finner du Alcúdia, et av øyas mest populære reisemål. Barnevennlige hotell, morsomme familieaktiviteter og varierte restauranter gjør stedet til et ypperlig utgangspunkt for barnefamilier. Det langgrunne klare vannet er et eldorado for små barneføtter.

Finn din favorittplass langs den 14 kilometer lange, hvite sandstranden i Alcudia på Mallorca

europas beste strender

På den sydlige delen av Mallorca finner du noen av de aller flotteste strendene i Europa. Bukter og viker ligger på rekke og rad med turkist krystallklart vann og hvit innbydende sand. Den mest kjente, Es Trenc, er et paradis. Her finnes ingen høye hoteller, restauranter eller barer, og det vil det heller ikke bli i fremtiden. Årsaken er at stranden ligger i en nasjonalpark!  

Mallorca har noen av Europas beste strender

fest er best i vest

Hvem har vel ikke hørt om Magaluf? Her på Mallorcas vestkyst er partyfaktoren høyest, og på dagtid kan du også få litt action med et massivt utvalg av vannsportsaktiviteter.

God stemning i partybyen Magaluf

hovedstaden palma

Palma ligger syd på øya rett ved havet. Byen kan minne litt om Barcelona, og er koselig og elegant med mye kultur, utsøkte shoppingmuligheter og uteliv. Her er historien nærværende i hvert skritt du tar blant middelaldergater og klassiske adelspalasser. Butikker, restauranter, kaffebarer og iskrembarer på åpne markedsplasser og i trange gater og smug bidrar til at Palma er en hovedstad med både småbysjarm og storbytilbud.  

Trange, koselige gater rundt om i Palma.

I gatene Avinguda Jaume III, Passeig des Born og Calle San Miguel finnes mange spennende butikker. Det finnes også et godt utvalg butikker rundt den vakre domkirken La Seu - alt fra lekre glassprodukter til moteklær. Midt i Palma finner du gamlebyen med et mylder av trivelige restauranter og utesteder. Gastronomien er det ingenting å utsette på. Typisk middelhavskjøkken med Mallorca-spesialiteter etter sesong og råvarer produsert på øya.

Palma de Mallorca med den vakre domkirken La Seu

VERDT Å SE OG GJØRE

 • Den fantastiske katedralen la Seu er et vakkert skue og har en spektakulær beliggenhet helt nede ved havnen.
 • Fra det sirkulære gotiske slottet Castell de Bellver har du panorama-utsikt over Palma.
 • På museene for moderne kunst Es Baluard, Fundaciòn Pilar og Joan Miró finnes noen av de største kunstverk fra forrige århundre.
 • Bestille en tur med det gamle, vakre tre-toget som går fra Palma til Puerto de Sóller er et "must".
 • Sykkelferie på Mallorca.
 • Har du med barn? Mallorca er barnas paradis, aquapark, delfinarium, zoo, gokarts, hesteridning og mye mer. Alcudia er kjent for sin langgrunte strand og turkise vann.
 • Dagstur til dryppstensgrottene i Porto Cristo er en flott opplevelse.
 • Guide til flyplassen på Mallorca

BESTILLE REISE:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 3t 25min
Valuta: Euro

Rutetid per uke

 • Fra Torp
  Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
 • Fra Mallorca
  Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag