Gå til startsiden

6 tips til en god start på ferien!

Seks tips til en god start på ferien

Påskeferien står for tur og forventningene om en fin tid stiger. Dårlig planlegging kan gi en stressende innledning til ferien, så les våre 6 beste tips til en best mulig start på turen om du skal ut å fly!

1. Pakk riktig

Det er kun tillatt å ha med en begrenset mengde flytende væske gjennom sikkerhetskontrollen. Reiser du med innsjekket bagasje, pakk mest mulig i den. Les mer og se film om hva du kan ha med i håndbagasjen og hvordan du forbereder deg til sikkerhetskontrollen.

Pakk riktig og forbered deg på sikkerhetskontrollen

2. Bestill parkering på forhånd - LIK PRIS INNE SOM UTE

Forhåndsbestiller du parkering online minst 30 minutter timer før ankomst, får du rabatt og er sikret best plass til best pris! På TORP har vi lik pris inne i P2 som Langtid uteLes mer om eller forhåndsbestill parkering her.

Bestill parkering for best plass til best pris.

3. Beregn god tid

Unngå en stressende start på ferien og beregn god tid. Får dere tid til overs, kan dere slappe av og kose dere i Duty Free-butikken eller en av våre nye serveringssteder på favorittflyplassen. Hva med en saftig burger på O'Learys eller en fersk baguett på Upper Crust? 

Beregn god tid når du skal reise

4. Husk å sjekke pass og bankkort

Noen reiser utenlands i ferien, men husk at noen land krever at passet er gyldig en periode etter innreise til, eller utreise fra, landet du har besøkt. Mange land krever tre måneders gyldighet etter hjemreisen, mens noen land krever seks måneders gyldighet. Husk å sjekke passene til deg og resten av familien NÅ. Klikk her om du trenger nytt pass. Det kan også være greit å sjekke om bankkortet ditt er sperret for bruk på destinasjonen du skal reise til. Dette gjøres ofte for å hindre misbruk og svindel, men kan normalt åpnes i nettbanken. Ta kontakt med banken din eller sjekk i nettbanken. 

Husk å sjekke utløpsdatoen på passet ditt

5. Bestill gratis HELFO-kort

Dersom uhellet skulle være ute, så dokumenterer det Europeiske helsetrygdkortet at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EU/EØS-land på samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere. Bestill kortet gratis her.

HELFO-kort gir deg dokumentert rett til helsehjelp innenfor EU/EØS

6. Last ned kvoteappen

Få tax free-hjelp med KvoteAppen! Kanskje ikke like viktig før du reiser, men veldig greit å ha den lastet ned slik at du er forberedt til hjemturen.  Tollvesenet har nemlig lansert en app som gir deg riktig utregning på kvoten du har lov til å ta med hjem. Den nye appen har kvotekalkulator der du kan regne ut ulike kombinasjoner. Last ned appen her.

Last ned kvoteappen så du er forberedt på hjemturen

Godt tur!

 

Anbefaling sendt!

Sendt