Gå til startsiden

7 tips til en stressfri start på ferien!

reisetips fra torp

Sommerferien står for tur og forventningene om en fin tid stiger. Dårlig planlegging kan gi en stressende innledning til ferien, så les våre 7 beste tips til en best mulig start på turen om du skal ut å fly!

1. Beregn god tid

Mange har lest om kaos på flyplassene rundt i Europa. Her på TORP går det foreløpig bra og vi har unngått lange køer. Vi anbefaler likevel å beregn god tid ved ankomst. (Her kan du lese om når når Innsjekk åpner) Får dere tid til overs, kan dere slappe av og kose dere i Duty Free-butikken eller et av våre nye serveringssteder på favorittflyplassen. Hva med en saftig burger, eller kanskje frokostmeny, på O'Learys eller en fersk baguett på Upper Crust? Se sortiment eller bestill "Click & Collect" i duty free-butikken før du ankommer TORP her.

Burger på O'Learys

2. Pakk riktig

Det er kun tillatt å ha med en begrenset mengde flytende væske gjennom sikkerhetskontrollen. Reiser du med innsjekket bagasje, pakk mest mulig i den. Les mer om hva du kan ha med i håndbagasjen og hvordan du forbereder deg til sikkerhetskontrollen.

3. Sjekk Innreiseregler på destinasjonen du reiser til

Nå som Norge har åpnet opp og fjernet alle korona-relaterte restriksjoner ifm reise, er det ingen korona-relaterte regler eller krav du trenger å tenke på når du skal reise hjem til Norge igjen. De fleste andre land har også fjernet restriksjonene, men husk å sjekke reglene i landet du skal reise til for sikkerhets skuld. Les om lokale innreiseregler og smitteverntiltak i alle europeiske land her: reopen.europa.eu/en (app og nettside). 

4. Bestill parkering på forhånd 

Forhåndsbestiller du parkering online minst 30 minutter timer før ankomst, får du nettrabatt og er sikret best pris! Les mer om eller forhåndsbestill parkering her. Har du forhåndsbestillt, er det bare å kjøre inn når du kommer og kjøre ut når du reiser hjem. Har du ikke forhåndsbestilt eller bare skal hente/levere noen, sett deg inn i hvordan parkeringen fungerer:

  • Vi har parkering med skiltgjenkjenning.
  • Det betyr at parkeringen starter automatisk ved innkjøring og avsluttes automatisk ved utkjøring.
  • Du trenger ikke billett hverken før eller etter du har parkert. 
  • Parkeringen er gratis ved utkjøring innen 10 minutter. Ikke behov for billett nå heller.
  • Du betaler når du kjører hjem etter ferien med Apcoa Flow-appen (Google Play eller Appstore), på betalingsautomat eller på nett.  Betaler du ikke i det hele tatt, får du i etterkant tilsendt faktura for parkeringen (fakturagebyr kommer i tillegg til parkeringsavgiften). 

Bestill parkering for best plass til best pris.

5. Husk å sjekke pass og bankkort

De fleste har nok sjekket passet sitt etter den siste tids skriverier om nettopp pass. Husk også at noen land krever at passet er gyldig en periode etter innreise til, eller utreise fra, landet du har besøkt. Enkelte land krever tre måneders gyldighet etter hjemreisen, mens noen land faktisk krever seks måneders gyldighet. Husk å sjekke passene til deg og resten av familien NÅ. Det kan også være greit å sjekke om bankkortet ditt er sperret for bruk på destinasjonen du skal reise til. Dette gjøres ofte for å hindre misbruk og svindel, men kan normalt åpnes i nettbanken. Ta kontakt med banken din eller sjekk i nettbanken. 

Husk å sjekke utløpsdatoen på passet ditt

6. Bestill gratis HELFO-kort

Dersom uhellet skulle være ute, så dokumenterer det Europeiske helsetrygdkortet at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EU/EØS-land på samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere. Bestill kortet gratis her.

HELFO-kort gir deg dokumentert rett til helsehjelp innenfor EU/EØS

7. Last ned kvoteappen

Få tax free-hjelp med KvoteAppen! Kanskje ikke like viktig før du reiser, men veldig greit å ha den lastet ned slik at du er forberedt til hjemturen.  Tollvesenet har nemlig lansert en app som gir deg riktig utregning på kvoten du har lov til å ta med hjem. Den nye appen har kvotekalkulator der du kan regne ut ulike kombinasjoner. Last ned appen her.

Last ned kvoteappen så du er forberedt på hjemturen

Godt tur!

 

Anbefaling sendt!

Sendt