Gå til startsiden

Bergamo og sjøene i nord

Ikke langt fra Bergamo i Italia ligger de berømte innsjøene Como, Iseo, Maggiore og Garda. Langs sjøenes bredder finner du hyggelige småbyer på rekke og rad, som alle ønsker deg velkommen til å nyte det gode liv i særdeles vakre omgivelser

lago di´como

Comosjøen er den av de fire som kanskje har mest internasjonalt sus over seg. Hit reiser formuende kjendiser fra hele verden for å sole seg i egen og omgivelsenes glans. Det er derfor høy liksusfgaktor rundt Como. Mange av villaene langs sjøens bredder har du sikkert sett i en Hollywood-film. Flere av villaene er åpne for publikum, blant annet villa La Geta, hvor James Bond konfonterer Mr. White i Casiono Royale, og Villa Erba hvor George Clooney møter sin rival Vincent Castell I Ocean`s Twelve. Ikke rart Clooney valgte å kjøpe sin egen villa i området etter å tilbragt dagene på filmsettet ved vakre Como.

Comosjøen er kjent fra Hollywoodfilmer som George Clooneys Oceans Twelve og James Bond

lago di´iseo

Innsjøen ligger mellom Gardasjøen og comosjøen, og er innsjøen nærmest Bergamo.

Det er enkelt å komme seg ut på sjøen og rundt til de ulike små landsbyene med fergene som går.

Fra lufta ser innsjøen ut som en blågrønn, snirklete S gravert inn i landskapet. Midt ute i innsjøen stikker øya Monte Isola opp av vannet som en grønn sukkertopp. Her er nesten helt bilfritt, kun den lokale doktoren og et par andre viktige personer har tillatelse til å kjøre her.

Monte Isola i Iseosjøen utenfor Bergamo

Det er mange sjarmerende små byer og landsbyer rund Iseosjøen, som det er verdt å besøke, men husk at de fleste små byene har en del av butikkene fortsatt siesta noen timer på dagen.

Hyggelig piazza i byen Iseo. 

lago di´garda

Gardasjøen er den største av de fire innsjøene. Bygninger preget av tidens tann gjennom århundrer holdes i stand, mens restaurantene og delikatessebtuikkene bugner av mat og vin produsert av kvalitetsråvarer fra distriktet.

Majestetiske Castello Scaligero i Sirmione ved Gardasjøen

Gardasjøen er perfekt for livsnytere som liker en avslappende ferie, men også de av oss som liker å være aktive i ferien finner mye moro å gjøre her. Salo er en vakker liten by som yrer av liv, flotte restauranter, mange butikker og hyggelige kafeér langs den lange strandpromenaden.

Salo er en idyllisk liten by full av restauranter og butikker ved Gardasjøen

Helt i sydenden av sjøen har du den spennende byen Sirmione, med sin karakteristiske tynne landstripe som strekker seg utover i vannet. Her kan du oppleve rester fra antikken og middelalderen, samt det siste fra Milano i butikkene i sentrum.

Vakre Gardasjøen, kanskje den mest kjente av de fine innsjøene i nord-Italia.

lago maggiore

Mektige Maggiore, som Italia deler med Sveits, er den nest største av de fire. Rundt den vakre sjøen ligger flere interessante småbyer hvor det er lett å stresse ned, lett å få oversikt og hyggelig å spasere rundt. Sett deg på en av fortauskafeene med noe godt i glasset før du spaserer videre langs strandpromenaden. Ta kabelbanen opp til utisktspunktet på toppen av fjellet Mottarone. Her har du panoramautsikt i alle himmelretninger!

De vakre sjøene ved de italienske alpene er populære reisemål

Bestille reise:

Utdrag fra "Bergtatt av skjønnheten"  Take Off 3/17. Tekst: Jørgen Heisholt Gundersen.

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 2t 35min
Valuta: Euro

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Milano-Bergamo
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag