Gå til startsiden

Vilnius: Billig helgetur for livsnytere!

Europeisk kulturhovedstad, billig å bo, enda billigere å spise, shopping i pose og nett, for ikke å glemme bra spa. Jentetur, vårtur eller vår tur – dere vil til Vilnius!

Europeisk kulturhovedstad, billig å bo, enda billigere å spise, shopping i pose og nett, for ikke å glemme bra spa. Jentetur, vårtur eller vår tur – dere vil til Vilnius! Byen omtales som Prahas lillesøster og det neste Berlin, og er enkel å bli venn med. Bo gjør dere i den koselige gamlebyen, som er kjent for sine fantastiske bygg og selvsagt innehar en plass på UNESCOs verdensarvliste. Nyt kaffen (eller et glass med bobler) mens dere skuer utover folkelivet eller en av de mange vakre bygningene i gamlebyen

Vilnius

Litauens hovedstad er omtrent som Oslo i innbyggertall, men fremstår som mer oversiktlig. Man kan faktisk gå over alt på snaue 20 minutter. Dét er også tiden det tar med taxi fra flyplassen og inn til sentrum (billigst å bestille bil), før dere er klar for en helg med nytelse og livsglede! Vil dere virkelig ha oversikten, kan dere ta en tur i luftballong. Luftballong turer er veldig populært og før du rekker å stå opp, kan man skimte flere av dem i luften over Vilnius.

Vilnius

En feriehverda' som er både billig og bra

Cost of Living Index Rate viser hvor i verden det er dyrest å bo. Ikke overraskende er Norge med i tetgruppen her, mens Vilnius havner som 280-og-no' på listen. Dét gir seg gunstige utslag i alt fra priser på mat og drikke til shopping og spa-behandlinger. Og resultatet sees i bybildet; dette er byen for jenteturer! Ikke så rart, når man kan få en real egotrip med full spapakke for under tusenlappen! I tillegg har Vilnius et utmerket uteliv og er sjarmerende på dagtid, med fortauskafeer på hver en solrik plass, så ta plass!

Koselige fortauskafeer i Vilnius

Fra kirker til KGB

Gediminogaten er den beste gaten for shopping, men det mest yndede fotoobjektet, er den hvite katedralen i enden. Faktisk er det over 40 kirker i Vilnius, samt et eget «mirakelmaleri» av nådige Jomfru Maria i et kapell ved Gate of Dawn, én av ni forsvarsporter som ble bygget i Vilnius på 1500-tallet. Det sies at verket har overjordiske evner, og folk strømmer hit for å be om mirakler.

Det finnes over 40 kirker i Vilnius

Underverker var det derimot ikke mange av i «Ondskapens hus» – KGBs tidligere hovedkvarter frem til Litauen ble fritt i 1991, med eget henrettelseskammer i kjelleren. I dag er det omgjort til et museum, og leverer inntrykk som fester seg. Det er også flott å spasere en tur opp til Gediminastårnet. Gediminastårnet er den gjenstående delen av det øvre slottet i Vilnius i Litauen. Adkomst til tårnet er enten til fots gjennom parken eller ved hjelp av en kabelbane.

Vilnius

Tårnet inneholder en utstilling av de arkeologiske funnene fra høyden og de omliggende områdene. Anlegget er en del av Litauens nasjonalmuseum. Tårnet gir også en panorama-utsikt over gamlebyen.

Vilnius

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg i Vilnius:

 • TV-tårnet, med roterende observasjonsdekk 165 meter over bakken, eller hoppe i strikk fra 280 meters høyde!
 • Vilnius er kjent som Nord-Europas grønneste by, så besøk Vingis park, med en botanisk hage, joggeløyper og selvfølgelig restauranter.
 • Ta turen til Trakai-slottet, som er en av de største severdighetene i Litauen (se bildet nedenfor).
 • Ta en tur i luftballong, som er veldig popiulært i Vilnius.
 • Ta en tur langs Pilies gate, en handlegate for kunst, rav og suvenirer.
 • Nyt spabehandlinger til deilige priser.

Trakai-slottet med historisk museum er et ypperlig sted for en utflukt. Borgen brukes gjerne til konserter og festivaler

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 45min
Valuta: Euro
Clear sky
21 °C
Kilde: yr.no

Rutetid per uke

 • Fra Torp
  Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
 • Fra Vilnius
  Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

Flyselskaper