Gå til startsiden

Billig og bra langhelg i Bucuresti

Bucuresti er en av de rimeligste byene du kan besøke i Europa. Så ønsker du å oppleve en spennende storbyferie, hvor du får mye for pengene, er "Lille Paris" et ypperlig valg!

Den rumenske hovedstaden er Øst-Europas største by mellom Berlin og Istanbul. Den har for lengst ristet av seg det beryktede Ceausescu-regimet, og er ifølge anerkjente The Backpackerindex 2015 den nest billigste storbyen å besøke i hele Europa i år. Samtidig har byen på overraskende kort tid tatt tilbake rollen som Øst-Europas ”Lille Paris”. Bucuresti fortjener dermed å bli bedre kjent og mer besøkt!

Flott storby – med Paris som forbilde

Tilnavnet ”Lille Paris” har Bucuresti fått rett og slett fordi byen har hatt Frankrikes hovedstad som forbilde, med flotte bulevarder og avenyer. En god del ble riktignok ødelagt av kommunistregimets ”byfornyelse” og det store jordskjelvet i 1977, men store kvartaler viser fremdeles frem denne historiske kulturarven.

Parlamentspalasset i Bucuresti var den nest største offentlige bygningen etter Pentagon da det ble bygget

Storslåtte severdigheter

For førstegangsbesøkende er det imidlertid Parlamentspalasset, eller "galskapens palass", etter diktatoren Ceausescu, som troner høyest (bokstavelig talt) på må-sees-listen. Palasset har over 11.000 rom og da det ble bygget, gjennom store deler at åttitallet, var det aldri mindre enn 20.000 arbeidere som jobbet på bygningen. Videre blant severdighetene følger byens egen triumfbue (nevnte vi Paris?), den fasjonable og historierike gaten Calea Victoriei og gamlebyen Lipscani med sitt sjarmerende virvar av smågater.

Bucuresti kalles også "lille Paris" fordi byen har hatt Frankrikes flotte bulevarder og avenyer som forbilde

Transilvania og Draculas slott

Når du er i Romania, må du også ta en dagstur til Transilvania. Her er det vakker natur og du reiser med én fot i nåtiden og én i middelalderen – i mytenes og Legendens land – legenden om grev Vlad Tepes Dracula. Har du nølt tidligere, blir du fort bitt av vampyr-basillen når du besøker Bran-slottet fra det 14. århundet og får servert hele historien. Slottet er i dag et av de mest besøkte stedene i hele Romania. Majestetisk er også Peles-slottet fra 1873, som var sommerbolig for den rumenske kongefamilien. Det er duket for dramatikk!

Bo billig og godt i Bucuresti

Du finner mange gode hoteller i Bucuresti, som gir god valuta for pengene. Flere av de holder høy standard og har egne SPA-avdelinger. Maten er også veldig rimelig her og prisene for å kjøpe noe å drikke er bare en brøkdel av hva vi har hjemme. Du flyr direkte fra TORP til den rumenske hovedstaden hver onsdag og søndag.

Besøk et matmarked for tradisjonell lokal mat.

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 3 timer
Valuta: Rumenske lei RON

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Bucuresti
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag