Gå til startsiden

Blant tulipaner og kanaler i Amsterdam

Hopp om bord i en kanalbåt og bli kjent med Nederlands lune og liberale hovedstad. En svipptur unna direkte fra TORP!

Båt-sightseeing i Amsterdam er vel verdt å få med seg

I Amsterdam ligger nemlig alt til rette for en hyggelig og opplevelsesrik storbyferie, enten dere skal på jentetur, guttetur eller bare ønsker et avbrekk. Fantastisk shopping, hyggelige promenader langs kanalene, utallige koselige kafeer og et kjempteutvalg av utsøkte restauranter, barer og puber. 

Amsterdam fra TORP

Amsterdam er kjent for sine frodige husbåter, smale hus, artige markeder, Coffee shops, flotte kunstmuseer og selvsagt sitt Red Light District. Byen har et  kompakt sentrum, slik at de fleste severdighetene ligger innen passelig gangavstand. KLM har to daglige avganger fra TORP til Amsterdam, så det er enkelt og raskt å komme seg til den verdenskjente kanalbyen.

Båt-sightseeing – verdt å ta, verdt å se

Den beste måten å bli kjent med Amsterdam på, er å ta en tur med en av de mange kanalbåtene. Det finnes dusinvis av forskjellige turer i alle prisklasser. Kanalsystemet ble bygd på 1600-tallet og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Velger du vannveien, får du raskt oversikt over hvordan byen henger sammen. Ta gjerne en båttur med guide, så får du også en god innføring i byens historie og hva som er verdt å få med seg når du setter bena på landjorda igjen.

Den beste måten å bli kjent med Amsterdam på, er å ta en tur med en av de mange kanalbåtene

Besøk verdensberømte museer

Amsterdam har flere interessante og verdenskjente museer. Anne Frank-huset, der den unge jødiske jenta bodde i skjul med familien sin under krigen, er en viktig severdighet i byen. I Van Gogh-museet finner du over 200 malerier av den geniale, men til tider akk så gale maleren. Heineken Experience er et must å dra innom dersom du er glad i øl fra det verdensledende bryggeriet. For ikke å glemme at etter over ti år med renovering er Amsterdams berømte Rijksmuseum igjen åpent for publikum. Her finner du en av de mest storslåtte samlingene med kunst fra den nederlandske gullalderen, inkludert Rembrandt, Vermeer og flere andre nederlandske malere. Selve bygningen er en severdighet i seg selv, og ombyggingen, som tok fem år lengre enn planlagt, kostet nesten 3 milliarder kroner!

Amsterdam

Mat fra hele verden i Amsterdam

Nederland er en gammel kolonimakt – dét gjenspeiler seg i matveien. For i Amsterdam får du smaker og mat fra hele verden. Her finner du alt fra indonesiske favoritter på den anerkjente restauranten Blue Pepper, til den nederlandske klassikeren "bitterballen", som er friterte kjøttboller. ”Bitterballen” får du servert over alt, blant annet hos vår favoritt; Café Amsterdam, som ligger i en nedlagt pumpestasjon.

Tulipaner er lik Amsterdam, er å ta en tur med en av de mange kanalbåtene.

Flytende blomstermarked og tulipaner i lange baner

Helt siden 1500-tallet, da nederlenderne begynte å importere tulipanløker fra Tyrkia, har landet vært synonymt med de vakre blomstene. Et fint sted å studere dette på nært hold, er de berømte blomsterbodene som utgjør det flytende blomstermarkedet Bloemenmarkt. Bodene ligger ute i Singel-kanalen, og her kan man trekke inn de deilige duftene mens du går og ser på det store utvalget av tulipaner og andre vakre blomster. Markedet har eksistert her i over 150 år og er det eneste gjenværende i sitt slag. Prisene er heller ikke så verst, så dette er et perfekt sted for å kjøpe tulipanløker som du kan ta med hjem. Er du her i april/mai, er selvsagt også Keukenhofparken et must – den kan få den gråeste av oss til å blomstre!

Keukenhof kan få selv den gråeste av oss til å blomstre!

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 30min
Valuta: EUR

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Amsterdam
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

TORP-tag