Gå til startsiden

Hamburg: Ingvar Ambjørnsens tips!

Hamburg har vært forfatter Ingvar Ambjørnsens hjemby siden 1984. Bli med på noen av hans vandringer:

Hamburg - direkte fra TORP

forfatter Ingvar ambjørnsens 9 tips om hamburg

 1. Ambjørnsens første tips: Beveg deg litt lenger enn handlegatene ved Hauptbahnhof!
 2. Eppendorf og Altona er begge pulserende bydeler kun 10 minutter unna med buss eller bane. Heng rundt, sug til deg inntrykk og sjekk selvfølgelig ut havna.
 3. Rusletur i havneområdet. Havneområdet er kanskje det aller flotteste ved Hamburg og da The Beatles kom til Hamburg skal de angivelig raskt ha følt seg hjemme. Byen er bygget opp rundt et travelt elveløp, akkurat som i Liverpool.
  Havneområdet i Hamburg er et pulserende området det er verdt å besøke.
 4. Gå helt ned til pontongene ved havna, der er det artige små butikker og passende å spise currywurst og drikke Hamburg-øl i vårsola. 
 5. Speicherstadt på UNESCOs verdensarvliste er en del av havneområdet. Her finner du alt fra kaffebrenneri og importør av orientalske tepper, til «Hamburg Dungeon» og verdens største modelljernbane (verdt et besøk!) her.
  Speicherstadt i Hamburg er en del av byens havneområde, og her er finnes fra kaffebrenneri til Hamburg Dungeon
 6. Å gå fra bykjernen og inn i den fredelige oasen Planten un Blomen, er nesten som å gå gjennom klesskapet i Narnia-universet - magisk!

  Planten um Blomen i Hamburg, en stille og fredelig oase midt i byen.
 7. Spasertur rundt innsjøen Alster. Det tar en drøy time + kaféstopp på veien.
  Det er mange hyggelige kafeer i Hamburg, men byens beste kaffe finner du i bydelen Sternschanze i følge Ingvar Ambjørnsen.
 8. Båttur på elven Elben. Spesielt på kvelden er det flott å se havna og gamlebyen med alle lysene, fra et båtperspektiv. Beste kaffen i byen finner du i Sternschanze.
  Hamburg rådhus og elven Alster
 9. Et annet nesten obligatorisk besøk går til famøse Reeperbahn, byens Red-light district. Her finner du Indra Club, hvor the Fab Fours hadde sin første opptreden, Bambi Kino og den legendariske Star-Club.

Les mer om Ambjørnsens tips i vårt eget reisemagasin Take Off

bystranden elbstrand

Visste du at Hamburg har en bystrand? Når solen skinner og temperaturen er god kan du finne deg en solstol og bevilge deg et lite pusterom på Elbstranden etter at du har fulgt Ambjørnsens anbefalinger. Ønsker du en mer "sydenstrand"-opplevelse, anbefales den 45-minutters kjøreturen til Travemünde i Lübeck, som er en av de fineste middeladerbyene i Europa.   

BESTILLE REISE:

 

 

Anbefaling sendt!

Sendt