Gå til startsiden

Herlige fargerike Marrakech

Kos eller kaos? Ja takk, begge deler!

Motehuset Gucci satte babouche på motekartet etter lanseringen av sine slip-on-sandaler

tusen og en natt

Finn frem dine babouche og tre inn i «Tusen og en natt!» Velkommen til noe av det mest fascinerende Marokko har å by på, nemlig markedet på Jamaa el-Fnaa. Hektisk og fargerikt og med lyder, lukter og en energi som gjør det ekstra behagelig å komme tilbake til hotellet, eller riaden, med din egen oase for ro og sjelefred. 

I Marrakech finner du alt, absolutt alt!

skaff deg en guide

Første gang vi skulle til Marokko fikk vi et nyttig tips: skaff dere en guide! Det koster ikke mye, og det kan være til god hjelp for å skille kvalitet fra juggel og for ikke å gå seg vill i en labyrint av små handlegater. Det hjelper også til å holde pågående selgere unna. 

Markedsplassen Jamaa el-Fnaa i Marrakech

kos og kaos

Foretrekker du å oppleve markedsplassen i roligere omgivelser, bør du være der om formiddagen. Utover ettermiddagen stiger energien og plassen forvandles til et herlig sirkus av selgere, slangetemmere, levende musikk, akrobatikk, et vell av lyder, lukter, liv og røre. Her får du kjøpt det meste, men du; husk å prute!

Si ja til det gode liv, og mynte-te!

marokkansk mynte-te

Mynte-te er synonymt med gjestfrihet og et tegn på at du er velkommen enten du besøker et marokkansk hjem, er kunde eller forretningsforbindelse. Regelmessig drikking av mynte-te regnes også som en av forutsetningene for et godt liv. Velbekomme!

Laidback surfeparadis med aner fra hippietiden

essaouira, et roligere alternativ til marrakech

På vestkysten av Marokko ligger kystbyen Essaouira, som er brukt som filmkulisse i mange kjente filmer, og som var et populært hippiested på 60- og 70-tallet. Torbjørn Egner var visstnok inspirert av denne byen da han tegnet Kardemommeby! 
PS: Visste du at de første nordmenn som kom til byen, kom dit som slaver? 

Les mer om Essaouira i artikkelen fra Dagsavisen

BESTILLE REISE:

 

 

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 4t 50min
Valuta: Maroccoan dirham (MAD)
Klarvær
26 °C
Kilde: yr.no

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Marrakesh
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

Flyselskaper