Gå til startsiden

Hot i Nord-Polen

Er du på jakt etter et sommerferiekupp, hvor du får det litt varmere, finner langt finere strender og bor enda bedre (men mye billigere) enn her hjemme? Prøv en langhelg eller en hel ferietur til Polens badeby nummer én, Sopot!

Drømmen om gode dager på en ekte Sydenstrand, har gjerne ført norske småbarnsfamilier til Danmark, dersom veien ikke skulle være så lang. Men visste du at stadig flere finner god sydenstemning i Polen? Spa-byen Sopot seiler nemlig opp som den største og rimeligste solfavoritten akkurat nå, og den nås enkelt og direkte med Wizz Air eller Ryanair fra Torp til Gdansk. Les mer om byferie i Gdansk her

Strand

Familieferie i strand-naboen til Gdansk

Denne badenabobyen til Gdansk, ligger idyllisk til ved Østersjøen, og har gjennom historien vært feriestedet for de privilegerte. Nå lyser den opp som et billig strandhugg for oss nordmenn – noe særlig småbarnsfamiliene vet å sette pris på. Så hva med å ha dette som sommerferiebase i år, og nyte det beste "trippelbyen" Sopot, Gdansk og Gdynia har å by på, for store og små? Det er nemlig ikke langt mellom disse tre byene, noe som gir deg både badeferie, storbyfølelse (iallfall litt), gamleby-sjarm og shopping i ett!

Sopot

Barnevennlig for de små, spa for de store

I Sopot finner du et yrende turistliv. Langs strandpromenaden florerer det av flotte restauranter, beachklubber og spahoteller. Og pssst! Ønsker du å oppgradere strandferien litt, kan du for en rimelig penge leie en egen bungalow med jacuzzi, inkludert servering, hele dagen. Ahhh! Reiser du med små barn er det godt å vite at restaurantene er veldig barnevennlige, det er stort sett bare å trille rett inn med vogna. Du finner også mange morsomme boder med billig shopping for alle. Her er det for eksempel ekstremt billige treleker som er kjempefine, for polakkene kan sitt håndverk!

Konserter, yrende uteliv og ikke minst; badeland!

På stranden er det utleie av det meste du måtte ønske deg av vannaktiviteter. I tillegg er det store arrangementer hele sommerhalvåret, gjerne konserter med kjente popartister. Tar du turen til Gdynia, finner du et flott marinemuseum og et utemuseum med utstilling fra andre verdenskrig (samt gode muligheter for rimelig shopping rett ved!). Det anbefales å ta noen ”historiske vandringer” når dere er i området, dersom barna er store nok til å følge med, for Gdansk er faktisk byen der andre verdenskrig "startet". Er det tid for mer nåtids-moro, kan Sopot by på et stort innendørs badeland, Aquapark Sopot, og The land of fun (eller Kraina Zabawy), en av Polens største og mest moderne lekeplasser. Enjoy!

Andre severdigheter i Sopot og omegn:

  • Gdansk Nowy Port Fyrtårn, ett av de vakreste fyrtårnene i hele det Baltiske hav.
  • The Hewelianum Centre, festningen som har stått nesten urørt i hundre år er en historisk opplevelse for alle aldre.
  • Oliwa Zoo, en av de beste dyreparkene i Øst-Europa, ligger i Gdansk.

Bestille reise:

Utviklet i samarbeid med Reismedbarn.no

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 35min
Valuta: Polske Zloty

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Gdansk
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag