Gå til startsiden

Wroclaw - byen hvor ingen blir sur på jentetur!

Øst-Europas venninnegjeng-magnet. Polens sjarmerende langhelg-stopp. Ta turen til idylliske Wroclaw, og unn dere litt luksus til lavpris – skål (i bobler til 30 kr glasset – billigere blir det ikke)!

Endelig, den perfekte helgeturen står på programmet og hele venninnegjengen er klare for jentetur til Wroclaw og de tre s'er; shopping (selvsagt!), spa og skåling! Samtidig som det helst skal være billig – men bra … Så hva anbefaler vi da? Jo, å ta en snau totimers flytur med Wizz Air fra Torp!

In love with Wroclaw

… for da lander du i Wroclaw. Byen, som du kanskje aldri har hørt om, er faktisk på mange vis Polens svar på Venezia (som du heeelt sikkert har hørt om), der den ligger spredt over et utall øyer forbundet med over 100 broer. Vi snakker med andre ord om et ganske sjarmerende og romantisk stoppested, som stadig flere får øynene opp for. Og selv på venninnetur burde dere ta turen over kjærlighetsbroen Most Tumski, som er dekorert med hengelåser fra forelskede par som har lovet hverandre evig kjærlighet (nøklene ligger symbolsk nok på bunnen av elven) – for man kan jo love hverandre evig vennskap også.

Kjærlighetsbroen Most Tumski i Wroclaw

Shopping, spa og sjampis!

Midt oppi all sjarmen, stiger store shoppingsentre mot handle-himmelen og blander seg med byens gamle bygg og ellers vakre arkitektur, med gamlebyen Rynek i sentrum. Markedsplassens pulserende byliv er kjent i hele Europa, så dette er den perfekte destinasjonen om dere ønsker shopping og champagne til en billig penge ("om vi ønsker", hallo?!).

Wroclaw

Magnolia Park er byens største kjøpesenter  og rommer "det meste", så dét er et naturlig shopping-stoppested. Men den eldste delen av byen rommer selvsagt også flere historiske severdigheter som St. Johannes Døperen-katedralen og Det hellige kors kirke. Og når føttene er slitne, er byen full av spa-klinikker og frisørsalonger som tilbyr skjønnhetsbehandlinger til en veldig rimelig pris.

Spa

Spise og sove til 5-stjerners standard

Selv om prisene i Polen har steget de siste årene, er det meste fortsatt svært rimelig, og overnatting på et 5-stjerners hotell er en luksus mange har råd til å unne seg her. På matfronten er det også rom for å tråkke til litt ekstra! Flere av de store hotellene har gode restauranter midt i Gamlebyen.

Wroclaw

Går du inn i smågatene finner du de skjulte trøflene. Én luksuriøs kveld med gourmetmat og Môet er en vinner på venninnetur, og OK WineBar er et slikt intimt sted med gode mat- og champagneskatter. Har dere lyst på noe annet enn polsk mat, prøv Masala Grill & Bar, en indisk restaurant som imponerer med store smaker og fargerike drinker. Skål!

Wroclaw

Severdigheter, selfies og … gnomer!

For instagrammerne blant oss, vil en tur til den botaniske hagen, som også rommer en egen japansk hage, medføre mange likes. En annen ting det er verdt å like, er Wroclaws over 300 små gnomer (nei, vi snakker ikke om storsjekkerne på nattklubbene)! Disse pussige, små skapningene, eller skulpturene, har blitt byens varemerke, og er plassert under busker, ved benker, utenfor restauranter og kirker, så ta frem mobilen (det finnes en egen app for å finne dem alle) og oppdag byen med gnom-brillene på – god tur!
(Kilder: Wikipedia og Nettavisen)

Bestille billetter:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 50min
Valuta: Polske Zloty

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Wroclaw
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

TORP-tag