Gå til startsiden

Julemarkeder i Europa

Julemarkedet i Tallinn

Ta en pause i den hektiske julestria og opplev sjarmerende julemarkeder i Europas vakreste gamlebyer.

Julemarkedene har en lang tradisjon i Europa og spesielt i Øst-Europa pynter de opp til jul på en imponerende måte. Det syder av julestemning, smaker, lukter og lokalt håndtverk i de utallige bodene. Med duften av brente mandler og velkrydret gløgg i sikte, er det bare å velge og vrake blant sjarmerende julemarkeder som gir deg en pause fra den hektiske julestria. Som regel er de lokalisert i gamlebyenes fantastiske omgivelser med arkitektoniske perler hvorhen du ser. Dette må bare oppleves og her er våre beste tips: (Husk at TORP Booking kan ordne hele turen for deg)

julemarked i Vilnius 

Stort julemarked  med nesten 50 boder på den flotte katedralplassen midt i gamlebyen i Vilnius. Vilnius blir ofte kalt "de 100 kirkers by". Flere kirker er blitt restaurert og ført tilbake til fordums prakt. Julemarkedet i Vilnius er blant de yngste markedene i Europa. Det er ikke til hinder for at hjertene fylles med julefryd. Et besøk til en av de åpne kirkene gir ofte sjelero i den travle førjulstiden. Når den offisielle julegrana tennes kan du varme deg med et glass “karstas Vynas”. Det er navnet på den lokale gløggen. De hjemmelagde bakevarene sender sultsignaler til selv den mest standhaftige. På julemarkedet holdes tradisjoner vedlike, og gamle håndverkstradisjoner finner sitt publikum. Suvenirprodukter deler plassen med kunsthåndverk og håndlaget keramikk. Glassartikler kan pynte juletreet hjemme eller bli en perfekt julegave. Det er problemfritt å ta med hele familien til Vilnius for å oppleve julefesten i adventstiden. Les mer om Vilnius eller bestill billetter hos Wizz AirTa gjerne kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. 

Julemarked på katedralplassen i Vilnius

Julemarked i Riga

Kjempekoselig julemarked på den historiske sentrumsplassen i gamlebyen i Riga. Hvert år pyntes juletreet i Riga med glitter, julekurver og sparklende kuler. Julelysene tennes høytidelig av borgermesteren. I følge legenden kommer tradisjonen med å pynte juletre fra Riga. Tradisjonen er holdt i hevd siden gamle dager. Visstnok ble verdens første juletre pyntet her på 1500-tallet. Riga har lansert seg selv som juletrebyen. Hva er vel en bedre ramme rundt det tradisjonelle julemarkedet enn et festpyntet juletre. Den sterke kortradisjonen i landet gjør at det meste av konsertlokaler fylles med julekonserter i adventstiden. Prisen er like hyggelig som det meste i Riga. Les mer om Riga eller bestill billetter hos Wizz Air. Du kan også ta kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. 

Julemarkedet på markedsplassen i gamlebyen i Riga

julemarked i Krakow

Den vakre gamlebyen i fylles av boder og lokale husflidsvarer. Det oser av god mat og godt drikke på markedsplassen i gamlebyen i Krakow. Julemarkedet lar deg vandre rundt blant fristende delikatesser, hjemmestrikkede sokker og dreide treboller. Julemusikken triller sine gjenkjennende toner utover markedet. I polske Krakow er det mye godt for både øyet og magen. Her er det uttallige muligheter til å finne en spiselig gave til de som har alt, eller en unik kunstnerisk gave laget av flittige hender. Vel hjemme kan du krysse av et utall navn på gavelisten, og nyte overskuddet som en avslappende helg har gitt. Les mer om Krakow eller Katowice eller bestill billetter hos Ryanair (Krakow) eller hos Wizz Air (Katowice). TORP Booking hjelper deg gjerne med turen. 

Julepynten er på plass før markedsplassen fylles med salgsboder i Krakow

JULEMARKED I WIEN

I Wien vil du finne flere julemarkeder, men de to største og kanskje mest kjente ligger ved Rådhuplassen og ved Schönbrunn-palasset. Å rusle rundt i Wien i førjulstiden er som en drøm. Du hører vakker musikk, lukter velkrydret gløgg og brente mandler mens byen er julepyntet fra topp til tå med fantastiske juledekorasjoner som gir deg en atmosfære du finner få andre steder i adventstiden. Billetter bestiller du på ryanair.com eller ta kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. 

Julemarked i Wien

julemarked i Gdansk 

Gamlebyen er stemningsfylt og har fortsatt sin pittoreske sjarm. Julemarkedet fyller både innbyggere og turister med den gode julefølelsen. Den karakteristiske arkitekturen og de antikke bygningene gir en flott ramme rundt markedet i Gdansk. Med snøkledde trær, glitrende lys og juledufter kan en nyte adventstiden og sanke julestemning i den ærverdige byen. Turistene bør benytte anledningen til å smake på lokal polsk mat, julemarkedet er fullstappet med lokale fristelser. En annen førjulsgave som gir kroppen ny energi er noen timer med spa innimellom julegaveinnkjøpene. Med en kropp avslappet av massasje og annen velvære, blir lysten på shopping enda større. Et godt tips er å ta med en koffert som du kan fylle opp med håndarbeid, smykker, kunstneriske juledekorasjoner og ny julepynt. Les mer om Gdansk eller bestill billetter hos Wizz Air eller Ryanair. Du kan også ta kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. 

Mange fristelser på julemarkedet i Gdansk

JULEMARKED I TALLINN

Julemarkedet i Tallinn finner du i den koselige og historiske gamlebyen. Omkranset av et stort utvalg av salgsboder rager et høyt og vakkert juletre midt på torget. Her finner du både mat, drikke, souvernirer , lokalt håndtverk og alt det du trenger for å komme i skikkelig julestemning. Billetter bestiller du på wizzair.com eller ta kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. (NB: Ruta til Tallinn fra TORP er desverre utsatt til oppstart 28. mars 2022)

Julemarked i Tallinn

JULEMARKED I ZAGREB

Julemarkedet i Zagreb har i mange år vært en liten hemmelighet, men det er flere og flere som oppdager dette markedet og denne byen. Det er kanskje ikke så rart når det i tre år på rad ble kåret til Europas beste julemarked for noen år tilbake. Så kanskje turen går hit neste gang? Billetter bestiller du på ryanair.com eller ta kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. 

Julemarked i Zagreb

JULEMARKED I København

I København er "Juli i Tivoli" blitt en kjær adventstradisjon. Både lokale og turister valfarter til stedet for å ta innover seg de mange hundretusen lys, tusenvis av juletrær og den eventyraktige stemningen. Finner du ikke julegavene i noen av de mange bodene i Tivoli, er København kjent for sine mange spennende shoppingmuligheter og designbutikker. Langs stiene i Tivoli er det bygd opp julestemning rundt et bestemt tema, sammen med de dekorative bodene. Det er også mange aktiviteter for barna. Her kan de hviske juleønsker til julenissen eller la seg begeistre av noen av de mange attraksjonene. Hvis du blir sulten står 43 spisesteder klare for å tilby julemiddager eller artige frokoster. Vil du komme hjem med julestemning i bagasjen, og magen fylt opp av smaklig julesnadder, er København en garantert suksess. Nyhavn er også pyntet til jul med dekorasjoner og boder i førjulstiden. Det hyggeligste julemarkedet i København befinner seg imidlertid på Højbro Plass. Her er det et internasjonalt julemarked med mat, drikke og andre fristelser fra mange forskjellige land. Les mer om København eller bestill billetter hos Widerøe.

Det internasjonale julemarkedet på Højbros Plass i København

JULEMARKED I Warszawa 

Warszawa er verdt et besøk i adventstiden. Både gamlebyen og gatene rundt er julepyntet, men  selve julemarkedet i Warszawa befinner seg i Wola området rett vest for gamlebyen. Her er god tradisjonell julestemning med et marked som lar deg handle alt som hører julen til. Byen med røtter tilbake til 1200-tallet har beveget seg fra en liten fiskerlandsby til en verdig hovedstad med snart 1,8 millioner innbyggere. Byen byr på impulser fra en rekke kulturer og et julemarked som sprer om seg med dufter av gløgg, kanel og appelsiner. Warszawa har ikke det største markedet, men mer enn godt nok til å oppfylle dine juledrømmer. Skulle du ha behov for mer enn julestemning kan du finne moderne kjøpesentre, og et utall av severdigheter. Les mer om Warszawa eller bestill billetter Ryanair (Warszawa Modlin) eller hos Wizz Air (Warszawa Chopin).  Ta kontakt med TORP Booking så kan de hjelpe deg med turen. 

Det store juletreet ved inngangen til gamlebyen i Warszawa

JULEMARKED I Wroclaw 

Både på markedsplassen i gamlebyen og i gatene rundt er det fullt opp med boder med lokalprodusert håndtverk, mat, drikke og andre fristelser fra Wroclaw, men også fra andre land som Frankrike, Tyskland, Latvia og Litauen. Les mer om Wroclaw eller bestill billetter hos Wizz Air.

Både lokale og internasjonale fristelser på julemarkedet i Wroclaw

JULEMARKED I london

Det finnes flere koselige julemarkeder rundt om i London blant annet i Hyde Park, Kew Gardens og Covent Garden. Det finnes også et julemarked ved Tate Modern. Den britiske hovedstaden med andre ord kan friste med alt fra verdensmetropolfølelse til god gammeldags julestemning. Med sine elegante dekorerte gater og den alltid spektakulære juleutstillingen på Harrods, leverer London adventfølelse i særklasse. På Hamleys kan du sørge for at barna skjemmes fullstendig bort. På Trafalgar Square kan du stolt fortelle sidemannen at det kjempemessige juletreet er fra Norge. Den årlige gaven som takk for hjelpen under 2. verdenskrig er gitt i over 70 år. Treet skaper stadig debatt og engasjement, og har sin egen twitterkonto med over 2000 følgere. I London kan du lyses opp av julemarkeder flere steder. I Hyde Park finnes alt du kan ønske deg til jul. Nyt en varm kakao med marshmallows og la deg forføre av kunsthåndtverk, tradisjonelle produkter og dekorasjoner. Eller du kan gjenoppfriske gamle kunster på en gedigen utendørs skøytebane. Markedet vil være åpent fra slutten av november. Du kan også besøke flere andre markeder i London, som ”Christmas by the River”, ”Leicester Square” eller om du er Harry Potter-fan, se hvordan ”Hogwarts” er pyntet til jul. Vel hjemme snur snart sola, gavene er unnagjort, dagene blir lysere og julaften er her. Billetter til London bestiller du hos Ryanair.

Ikke mange steder slår de storslagne julelysdekorasjonene i Londons handlegater.

Anbefaling sendt!

Sendt