Gå til startsiden

Julemarkeder i Europa

Ta en pause i den hektiske julestria og opplev sjarmerende julemarkeder i Europas vakreste gamlebyer.

Julemarkedene har en lang tradisjon i Europa og spesielt i Øst-Europa pynter de opp til jul på en imponerende måte. Det syder av julestemning, smaker, lukter og lokalt håndtverk i de utallige bodene. Som regel er de lokalisert i gamlebyenes fantastiske omgivelser med arkitektoniske perler hvorhen du ser. Dette må bare oppleves og her er våre beste tips:

julemarked i Vilnius i Litauen 

Stort julemarked  med nesten 50 boder på den flotte katedralplassen midt i gamlebyen i Vilnius. Les mer om Vilnius eller bestill billetter hos Wizz Air

Julemarked på katedralplassen i Vilnius

Julemarked i Riga

Kjempekoselig julemarked på den historiske sentrumsplassen i gamlebyen i Riga. Les mer om Riga eller bestill billetter hos Wizz Air.

Julemarkedet på markedsplassen i gamlebyen i Riga

julemarked i Krakow

Det oser av god mat, godt drikke og lokalt håndtverk på markedsplassen i gamlebyen i Krakow. Les mer om julemarkedet i Krakow Les mer om Krakow eller Katowice eller bestill billetter hos Ryanair (Krakow) eller hos Wizz Air (Katowice).

Julepynten er på plass før markedsplassen fylles med salgsboder i Krakow

julemarked i Gdansk 

Hyggelig julemarked midt i gamlebyen i koselige Gdansk.
Les mer om Gdansk eller bestill billetter hos Wizz Air eller Ryanair.

Mange fristelser på julemarkedet i Gdansk

Manchester

Julemarkedene i Manchester  består av mer enn 300 boder. Bodene er plassert på flere steder rundt om i byen med Albert Square som hovedplassen. Billetter til Manchester bestiller du hos Ryanair.

Julemarked i Manchester

london

Det finnes flere koselige julemarkeder rundt om i London blant annet i Hyde Park, Kew Gardens og Covent Garden. Det finnes også et ved Tate Modern. Billetter til London bestiller du hos Ryanair.

Julemarked ved Tate Modern i perioden 17. november til 23. desember

København

I Tivoli er det et flott julemarked. Nyhavn er også pyntet til jul med dekorasjoner og boder i perioden. Det hyggeligste julemarkedet i København befinner seg imidlertid på Højbro Plass. Her er det et internasjonalt julemarked med mat, drikke og andre fristelser fra mange forskjellige land. Les mer om København eller bestill billetter hos Widerøe.

Det internasjonale julemarkedet på Højbros Plass i København

Warszawa 

Både gamlebyen og gatene rundt er julepyntet, men selve julemarkedet i Warszawa befinner seg i Wola området rett vest for gamlebyen. Les mer om Warszawa eller bestill billetter Ryanair (Warszawa Modlin) eller hos Wizz Air (Warszawa Chopin).

Det store juletreet ved inngangen til gamlebyen i Warszawa

Wroclaw 

Både på markedsplassen i gamlebyen og i gatene rundt er det fullt opp med boder med lokalprodusert håndtverk, mat, drikke og andre fristelser fra Wroclaw, men også fra andre land som Frankrike, Tyskland, Latvia og Litauen. Les mer om Wroclaw eller bestill billetter hos Wizz Air.

Både lokale og internasjonale fristelser på julemarkedet i Wroclaw

Anbefaling sendt!

Sendt