Gå til startsiden

London med en vri: Nyt shopping og strandliv i Brighton!

Hva med å prøve en ny kombo på Londonturen denne gangen? Storby og badeby i ett. Dét er mulig via bare en kort togtur. Bring it ON i Brighton, sier bare vi! For her snakker vi om en by som er on hele døgnet. Brighton er Englands solside, sørkystens studentsentrum og engelskmennenes egen sommerfavoritt.

Reis til Brighton fra Torp, kun en liten time utenfor London

I 2010 stemte britene sågar Brighton, med naboområdet Hove, frem som nasjonens beste by å bo i. Så er da også dette Londons motstykke ved kysten, faktisk ofte referert til som "London-by-Sea" – men med på kjøpet får du den friske sjøluften, den laaaange stranden og det sydende utelivet.

Spise i Brighton – fra pubtur til opptur


Aporops mat; England er ikke akkurat kjent som en gastronomisk stormakt, med fish'n'chips som sin signaturrett. Men vi skal ikke stikke under en barstol at du vil bli positivt overrasket over maten på gastropuben The Lion & Lobster, en pub som stakk av med sølvet i kategorien Best Food Pub i "Brighton & Hove Food and Drink Festival Awards 2014". Etter måltidet er det bare å vralte opp på den lille, bortgjemte takterrassen, med Brightons nattehimmel som tak, og fordype seg i den gode samtalen (eller det gode ølet …).

Party, party – det er in å være ute!


Er du imidlertid klar for å danse av deg kaloriene igjen, har du kommet til rett by! Leserne til Condé Nast Traveller har kåret Brighton & Hove som "the Best UK city for restaurants and bars – better even than London!". Så er da også Brighton kjent for sitt livlige og pulserende natteliv syv kvelder i uken. For når sola går ned står danseløvene opp! På grunn av sine to universiteter, University of Sussex og University of Brighton, og sin status som språkreise-by, bor det mange studenter her, og nattelivet er derfor relativt ungt og ba-ba-bass-preget. Få russe-feeling på nattklubben Coalition, med sine laserlys og røykmaskiner, eller prøv utestedet Revolution, med livlig dansegulv og en fredelig bakgårdsoase.

Badeferie i Brighton utenfor London

Skål for engelsk badeferie!


Brighton er kjent for sin berømte pier og sin lange strandlinje, som faktisk er et kjempebelte med pebbles (små rullesteiner)! Den mest fluktstol-bekledde strekningen ligger mellom de to pirene Brighton Pier, med den populære fornøyelsesparken tronende ytterst på bryggeanlegget, og West Pier, som det bare er et kullsvart gapende skjelett igjen av, etter brannene i 2003. Ovenfor stranda ligger fargerike gallerier, restauranter og strandbarer tett i tett – for ingen britisk sit-down er komplett uten Pimms i glasset, den engelske varianten av sangria. De fleste pubene langs strandpromenaden serverer Pimms, men Fortune of War er det eldste vannhullet (fra 1882), og eldst vet kanskje best?

The Royal Pavillion i Brighton

Fasjonabel badeby med avslappende atmosfære


Speaking of history; helt opp til midten av det 18. århundre var Brighton en liten fiskerlandsby. Men i 1753 publiserte dr. Richard Russell en teori om helsebringende effekter ved sjøbad, såkalt hydroterapi. Han slo seg ned i Brighton, og dermed trakk de rike og syke dit for å nyte de samme effekter som ham. Tidlig på 1800-tallet fikk prinsen av Wales, den senere Georg IV, bygget et storslått feriested her, the Royal Pavilion, som den dag i dag er et eventyr-landemerke i byen. Den fascinerende bygningen er åpen for publikum. Etterpå kan du handle inn freshe godsaker på Pret A Manger og campe i den hyggelige hagen.

Sjarmerende shopping (og pubrunde) i The Lanes


For å bevare den litt bohemske parkfølelsen, kan du fortsette ferden inn i det labyrintaktige nettverket av smale gågater kalt The Lanes fra det 17. århundre, med sine små, quirky butikker og trange smug. Her får du garantert "ting ingen andre har"! The North Lanes føles hakket mer trendy enn the South Lanes, men uansett retning er det alltid en pub innen synsvidde. En annen ting du vil legge merke til, er hvor fargerik denne byen er. Brighton har blant annet etablert seg som landets homofili-hovedstad, med UKs største gay-festival, Brighton Pride, i juli/august. Et annet påfallende fenomen i gatebildet, er de mange utdrikningslagene som stolprer seg bortover under parolen "Bride to be". Så enten dere skal på helgetur, guttetur, partyreise eller firmatur; prøv the Brighton side of life neste gang dere er i London!

Fra Torp til Brighton


Fra London går det direktetog fra Victoria Station (52 minutter) og fra London Bridge (58 minutter).

Bestille reise:

 

 

 

 

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 2 timer
Valuta: Engelske pund

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra London
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag