Gå til startsiden

Manchester er mye mer enn fotball

Dagens Manchester er kanskje først og fremst en myldrende kulturby – i tillegg til å være fotballmekka og huse den verdensberømte nordmannen Erling Braut Haaland, selvfølgelig. Men Manchester har også en svært viktig plass i historien.

John Rylands Library bygget til minne om Manchesters første millionær

TEKST: LINDA LUND NILSSON

«Hva Manchester tenker i dag, gjør resten av verden i morgen,» uttalte Sir Robert Peel, to ganger  statsminister i Storbritannia på 1800-tallet. Ikke bare spilte byen en nøkkelrolle i den industrielle revolusjonen med sin storstilte bomulls- og tekstilindustri og banebrytende nye skipskanal. Dette er også byen der suffragettene hadde sitt første, viktige møte, og det var her sosialistbevegelsen begynte å røre på seg. Nok av interessant historie å dykke ned i, med andre ord.

Tips til hva du kan se i Manchester

Pssst! Husk National Fotball Museum, da. Har du bare en helg, kan du alltids hoppe på en sightseeingbuss, eller en av de organiserte vandringene, så får du krysset av en del store severdigheter på effektivt vis. Blir du med på byvandring, får du blant annet se Manchester Town Hall, et praktfullt, nygotisk byggverk som sto ferdig i 1877 – hyppig brukt i film og tv-serier. Hør den fascinerende historien om byens link til Abraham Lincoln – og avskaffelsen av slaveriet. La deg også guide til John Rylands Library, et vakkert bibliotek som ble bygget til minne om Manchesters første millionær. Under den industrielle revolusjon ble Manchester kalt «Cottonopolis» på grunn av sin storstilte bomulls- og tekstilindustri. Manchester Cathedral er et av byens eldste bygg (1421) og huser et vidt spekter av konserter og andre tilstelninger. Langs den bugnende grønne kanalen kan du se en
rekke industribygg og svingbruer, oppført under viktoriatiden, som fortsatt er i bruk. 

Klikk her for film, bilder og mer informasjon om Manchester
 

BESTILLE REISE:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 2t 10min
Valuta: Stirling Pounds

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Manchester
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag