Gå til startsiden

Milano og Bergamo - noe av det beste Italia kan by på!

Bergamo, en vakker italiensk by med den bilfrie gamlebyen bygget på syv høyder. Like ved ligger Milano - en italiensk metropol og moteverdens mekka.

Bergamo er ypperlig for en avslappende weekend med “gourmetpåfyll” dagen lang, for ikke å glemme “garderobepåfyll” i alle butikkene! Men Bergamo er også perfekt som utgangspunkt for et lengre ferieopphold i Italia. Avstanden er nemlig kort til “inspirasjonspåfyll” i Milano, Brecia og Verona, eller til “energipåfyll” ved Comosjøen, Gardasjøen og i Alpene. Så, kjør på!

Fly til Bergamo – og bli der

Likevel, når Milano-beboerne selv vil bort fra snorrette gater og glatte finansfasader, drar de nettopp til Bergamo Alta, middelalderbyen som klumper seg sammen på et høydedrag ved foten av Alpene. Så egentlig er det ingen grunn til å reise videre …

Koselig liten butikk i gamlebyen


Selve kjernen i Bergamo Alta, eller gamlebyen, er intim og sjarmerende snirklete. Med målrettet gange bruker man ikke mange minuttene på å gå fra den ene åpningen i bymuren til den andre.

Utsikt fra gamlebyen i Bergamo

Men hvorfor haste? Dette er ikke stedet for oppjaget uteliv eller masete musikk, nei; det bydelen måtte mangle av natteliv, tar den igjen i gode restauranter og kafeer. Dette er stedet for nytelse!

Piazza'en i gamlebyen i Bergamo.

Denne lett tilgjengelige byen ligger på toppen av en ås, kun 10 minutters kjøring fra flyplassen, og er ypperlig for en avslappende weekend med døsige kvelder på trattoriaer og gourmetpåfyll dagen lang.

Gamlebyen i Bergamo

Fra middelalder til nåtid

Føler man seg imidlertid etter hvert fanget i middelalderen, er det nok av pusterom rett utenfor. Bergamo ligger høyt og fritt, omgitt av gressgrodde skråninger og storkronede løvtrær.

Milano

På toppen er det, som i de fleste italienske småbyer, en festning. Med Alpene i bakgrunnen er det storslått utsikt over byen og den flate, fruktbare Po-sletten. I den nedre bydelen finner du det moderne Bergamo, med sine luksuriøse og stilige hoteller og shoppinggater, som ikke står tilbake for tilsvarende tilbud i andre italienske byer. Så her får du alt på ett brett!

Både Bergamo og Milano er stedet for nytelse og god kaffe.
 

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg:

• Ta kabelbanen opp i høyden.
• Besøk Accademia Carrara, et av de ypperste kunstmuseer i Italia.
• Kun 45 min. fra Bergamo ligger Lovere og den vakre Iseo-sjøen.

BESTILLE REISE:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 2t 35min
Valuta: Euro

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Milano-Bergamo
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag