Gå til startsiden

Neste stopp Riga

Turen til Vilnius gav mersmak, når vi ser hvor enkelt det er med en svipptur til en av de øst-europeiske byene! Kort reisetid, rimelig flybilletter, god og rimelig mat og spennende shopping ... trenger ikke mye planlegging heller, så vi hiver oss på!

Vi kan krysse av for nok en øst-europeisk destinasjon fra Torp. Rådhustorget med Svarthodenes hus til høyre

Barna skal med!

Kort tid etter voksenturen til Vilnius får vi lyst på en svipptur sammen med ungene også. Vi snuser litt på Riga, for da kan vi krysse av for nok en øst-europeisk destinasjon - målet er å besøke alle 13 som går fra Torp. Var det Litauen eller Latvia vi var i, blander alltid sammen disse to … Litauen var det visst … Uansett,  kort flytid og rimelig å komme dit, vår neste svipptur ble Riga i Lativa.

Kafeen Moonshine er et funn for veteranbilinteressert ungdom. Og knallgod milkshake har de også!

litt luksus må man unne seg

Det er litt surt og kaldt på denne tiden av året, (vi skriver november) så vi tenker at det skal være litt luksus over denne turen. Med hjelp fra TORP Booking booker vi oss inn på Radisson Spa & konferansehotell med 5-stjerners spa-fasiliteter; Espa Riga, på hotellet. I øverste etasje, i Skylinebar, har man fantastisk utsikt over byen.

Frokosten på Radisson var upåklagelig, og du bestemmer selv hva du vil ha i omeletten

lytt til byens innbyggere

Vi tok taxi fra flyplassen og i løpet av turen har vi fått flere gode tips om hvor vi kan spise lokalt, godt og rimelig. Vi ble anbefalt Restaurant Lido like bortenfor hotellet vårt og etter en sjekk på Tripadvisor finner vi anmeldelser som «we loved it», «veldig god mat», «skulle ønske vi fant stedet tidligere» og blir enige om å prøve stedet. Det resulterte i to besøk i løpet av vår tre-dagers-tur, det var nemlig mye godt der!

Lido restaurant serverer tradisjonell mat laget fra bunn

tilbake til middelalderen med rozengrals restaurant

Drømmer du om å kunne reise tilbake i tid? Da er et besøk på restaurant Rozengrals det nærmeste du kan komme drømmen! Her serveres mat etter gamle oppskrifter i et middelaldersk miljø, selv personalet er tidsriktig kledd. Restauranten ligger i gamlebyen og det lønner seg å forhåndsbestille.

Restaurant Rozengrals tar deg tilbake til middelalderen

gå gjennom brosteinsbelagte gater i gamlebyen

Gamlebyen består av mange små, trange brosteinsbelagte gater og små sjarmerende butikker og kafeer. Byen var en gang omgitt av en høy mur, men denne er det nå bare små partier igjen av. Men se opp, for her finner du godt bevarte middelalderbygninger og flust med spir og tårn som strekker seg mot himmelen.  Ungene ble litt lei av å høre «se der, da!» på repeat; de var mer interessert i kafeer med free wi-fi. Og det var det heldigvis flere av ... 

Baltisk gull

Rav, også kalt baltisk gull, finnes som smykker og prydgjenstander. Dette er en fin suvenir å ta med hjem, bare pass på at du får med ekte vare. Rav er forstenet harpiks fra nåletrær som vokste i det baltiske området for 20 - 40 millioner år siden, og inneholder ofte godt bevarte insekter.

Smykker og figurer av rav finnes i alle varianter og i alle prisklasser

byens største matmarked

Mellom bussstasjon og jernbanen ligger flere hangar-lignende bygg på rekke og rad. Disse skulle opprinnelig huse store Zeppelin luftskip under 2. verdenskrig. I dag er det et av Europas største markeder med over 3 000 salgsboder. 

Central Market Riga bugner av fristelser

Stort utvalg i all mulig slags krydder på Central Market Riga

Det bugner av frukt og grønnsaker, urter, bønner, nøtter og linser på matmarkedet i Riga

europas beste museum

Like utenfor byen ligger Riga motormuseum, kåret til Europas beste museum i 2017. Det rakk vi ikke denne gang, men det bare skal vi neste gang, altså ...

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 30min
Valuta: Euro

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Riga
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag