Gå til startsiden

Poznan og legenden om geitene i tårnet

Poznan er en veldig behagelig by å besøke, innbyggerne er både hjelpsomme og gode verter. Det er heller ikke mange turister her, men monumenter og severdigheter finner man overalt.

For ca. 1 000 år siden ble den polske stat dannet i Poznan og Poznan går derfor også under navnet «Polens vugge». I dag er byen, i tillegg til å være et behagelig sted å reise, et viktig senter for forretninger, kongresser og internasjonale messer. Herfra er det også mulig å ta seg en dagstur til Berlin og Tyskland.

Poznan er en veldig behagelig by å besøke
Rynek Stare ligger i hjertet av byen og er et kvadratisk torg omgitt av hus i barokk, gotisk og renessansestil dekorert i forskjellige farger. Her ligger også rådhuset fra 1600-tallet med sitt spektakulære tårn der to geiter kommer ut og stanger mot hverandre hver dag kl. 12.00. Dette er en stor happening, og her får du også høre de spennende legendene om disse geitene ... Hvordan var det nå igjen, var det slik at geitene varslet brannen og reddet byen, eller var det den om geitene som rømte og stanget foran gjestene før de ble til mat ... Uansett, geitene er foreviget i tårnet, og svaret får du kanskje i Poznan kl 12.00 ... 

Hver dag kl 1200 kommer geitene ut fra tårnet og stanger hornene mot hverandre


Besøk også gjerne Malta Lake Park med den kunstig anlagte innsjøen. Området trafikkeres av et lite tog med endestasjon i dyrehagen Nowe.

Fra dyrehagen Nowe i Poznan


Flotte shoppingsentre som for eksempel Stary Browar, et tidligere bryggeri, mange gågater med butikker, kafeer og restauranter og over 130 000 studenter gjør Poznan til en livlig destinasjon.

Gamlebyen i Poznan - TORP Booking

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 35min
Valuta: Polske Zloty

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Poznan
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag