Gå til startsiden

Riga - som balsam for sjelen!

Fra kna til spa i Riga. Endelig, det perfekte avbrekket står på programmet og ferden går til en hovedstad som virkelig vet å by på kos fra ende til annen, bokstavelig talt.

Sentrum av Riga regnes å ha den beste samlingen av art-nouvea-bygninger i Europa

Gamlebyshopping

La oss starte i Latvias storstue, Riga, hvor man får alt fra «bare kna» til luksus-spa ... uten å sprenge lommeboka. En weekendvisitt til denne jugendperlen i øst, er dermed å anbefale for livsnytere i alle aldre. Riga er Baltikums bankende hjerte.

Og gamlebyen, Vecriga, er sjarmøren, med et mylder av trange middelaldergater, smug og torg under gotiske spir og steinfasader. I tillegg regnes sentrum som den beste samlingen av art nouveau-bygninger i Europa, med en selvfølgelig plass på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er også shoppingsentrum, og i gate nummer én, Audeju, ligger det mange spennende butikker. 

Kjærlighetsbroen i byparken i Riga.

I byparken finner du kjærlighetsbroen hvor forelskede par fester inngraverte hengelåser. Den latviske tradisjonen sier at nøkkelen kun kan kastes i elven om dere allerede er gift eller når dere har giftet dere.

GOLFAVBREKK

Imens kan jo de mindre shoppingglade ta en tur til Ozo Golf Club – den første 18-hullsbanen i Latvia. Beliggende bare en 10-minutters kjøretur fra sentrum, med en pris for the Best Natural Architecture Project in Latvia, er dette et populært stoppested for feriegolferne. Lyst å reise på golf-tur? TORP Booking kan hjelpe deg med turen.

Fra kna til spa i Riga

En annen tur som bør tas mens man er i Riga, er den korte togturen til bade- og kurområdet Jurmala. Dette var lenge et populært rekreasjonssted for Sovjetunionens mektigste menn og den russiske tsarfamilen.

Jurmala utenfor Riga

I dag er det vi skandinavere som blir behandlet som grever her. Byen er kjent for sine svovelholdige kilder og livgivende gjørme, som utnyttes til det fulle i de mange, flotte spa-anleggene – så her er det bare å «benke seg» for en real massasje – eller rett og slett spa seg ned hele sommerferien!

SPA i Riga

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg i Riga:

  • Prøv ett av de mange dag-spa’ene dersom du ikke vil forlate bykjernen
  • Kjøpesenteret mc2 er et must, og alt annet enn "typisk østeuropeisk"
  • Den gotiske Peterskirken, med enestående utsikt fra kirkespiret
  • Baltikums største kirke med ett av Europas største orgler

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 30min
Valuta: Euro

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Riga
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag