Gå til startsiden

Rimelig langhelg i Gdansk og Tri-City

Gdansk

Hansabyen ved Østersjøen, med sine flotte bygninger, havnekafeer, historiske porter og hyggelige gågater, er perfekt for en langweekend. Øst-Europa er kjent for sitt gunstige prisnivå, og i Gdansk får du mye historie og hygge for en billig penge.

Takket være sin strategiske beliggenhet ved Østersjøen, ble Gdansk raskt en viktig handelsby i hansatiden. I dag er byen kraftig opprustet og fremstår som en av de vakreste middelalderbyene i Europa. Med lave priser og gunstige flytider fra TORP, er det enkelt å komme seg til Øst-Europas kulturskatter.

Tri-City, tre byer tett-i-tett

Gdansk er en del av det såkalte Tri-city, som i tillegg består av badebyen Sopot, med sine fine strender og den mer pulserende Gdynia. Mellom de tre byene er det fine sykkelveier, så det er enkelt å forflytte seg rundt. Her kan du lese mer om badeferie i Sopot.

Moloen i Sopot

Den storslåtte Mariakirken

Sentralt i Gdansk ligger Mariakirken. Kirken, som ble påbegynt på 1300-tallet, er en av verdens største mursteinskirker, og et monumentalt bygg i byen. Om du ikke er redd for høyder, kan du klatre helt til toppen i det 85 meter høye tårnet, hvor du får en flott utsikt over hansabyen.

Bo billig og bra i Gdansk

Det ligger mange gode og rimelige hoteller i Gdansk. Velger du ett av hotellene i sentrum, har du en sentral beliggenhet i forhold til det meste. Det ligger blant annet flere hoteller i nærheten av Mariakirken. Velger du heller å gå for sjarmerende Hotel Gdansk nede ved marinaen, får du både SPA og eget mikrobryggeri i kjelleren med på kjøpet.

Koselige kaffeér og restauranter i gamlebyen.

Severdigheter langs elvebredden Motlawa

Områdene langs elven Motlawa er riktig idylliske. Her er det fint å rusle rundt og kikke på arkitekturen og livet. Husk også å sette deg ned for å ta noe godt å spise og drikke på en av de mange uterestaurantene. Her nede ligger også et av Gdansks fremste landemerker; den gamle kranen Zuraw Gdanski fra 1400-tallet. Den spesielle kranen ble drevet av menneskekraft, ved at folk gikk på en tredemølle av tre inne i bygget. Den hadde en løftekapasitet på opptil to tonn, noe som var enestående på den tiden. Kranbygget er uten tvil byens mest fotograferte byggverk, og krana tar seg ekstra godt ut fra motsatt elvebredd på kvelden, når hele bygget er lyssatt.

Eldgammel sommerfestival i Gdansk

Hver sommer holdes ett av Europas største og eldste gatemarkeder i Gdansk. Dette har de holdt på med i over 750 år nå, så det kan vel kalles en godt innarbeidet tradisjon. Markedet, som er en viktig del av St. Dominikus-festivalen, foregår i gamlebyen fra slutten av juli og frem til midten av august. Dette er en stor happening i Polen, og ti-tusenvis strømmer til for å sjekke ut det enorme utvalget av salgsboder, gateteatre, konserter, fyrverkerishow og parader.

Gdansk


Fødestedet for solidaritetsbevegelsen

Fredsprisvinner Lech Walesa og solidaritetsbevegelsen har betydd mye for byen og for Øst-Europas demokratiseringsprosess. Legg derfor turen innom port nummer to ved skipsverket der Walesa jobbet. Her finner du monumentet som er reist til minne om arbeiderne som mistet livet da opprøret startet, samt Solidaritets postulater.   

Med sin fine beliggenhet ved havet, er du heller aldri langt fra en badestrand når du besøker Gdansk. Så har du tid, bør du absolutt gjøre som mange av borgerne i byen på sommeren; dra på en utflukt til nabo-badebyen Sopot for å ta deg en forfriskende dukkert – dét er et Gdanske bra tips!

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 35min
Valuta: Polske Zloty

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Gdansk
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag