Gå til startsiden

Ringside Premier League

Uansett om drakta til favoritt-laget ditt er rød eller blå, byr de to fotballbyene Manchester og Liverpool på topp underholdning for oss fotballfans. Så sett deg på flyet fra TORP, og opplev en fotballtur du sent vil glemme!

Å være på stadion og oppleve Premier League ringside er noe helt annet enn å sitte og se kampen på TV hjemme i stua. Setter du kursen mot Liverpool eller Manchester, har du fire topplag å besøke. I Beatles-byen holder Everton og Liverpool FC til, mens i byen til Oasis og The Stone Roses er det Man. United og Man. City som regjerer.  

Fotballstadion

Populære klubber i Premier League

Både Everton FC og Liverpool FC har store supporterskarer i Norge, men om du vil på kamp og ikke er hard core fan av et av lagene, gir dette deg en fordel, for sannsynligheten for at enten de røde eller de blå har hjemmekamp akkurat den helgen du er der, er stor. 

Everton og Goodison Park

Hjemmebanen til Everton, Goodison park, er en litt sliten stadion, men med masse sjarme. Her ligger det mye tradisjon i veggene, og supporterne er kjent for å lage trøkk på tribunen. Så finn frem til riktig rad, sett deg ned på de blå plastsetene og bli sugd med inn i brusen fra 40 000 fans på tribunen.

Reis fra TORP og se Everton fotball

Liverpool og Anfield Road

Mange mener at supporterne til Liverpool imponerer med å holde det høyeste lydnivået på stadion, blant storklubbene i ligaen. Og det er spesielt gjengen på tribuneseksjonen "The Kop" som er ekstra høylytte. Det smitter over til resten av seksjonene, så vær forberedt på at nakkehårene vil reise seg når du synger med på ”You’ll never Walk Alone” sammen med titusenvis av andre Liverpool-supportere.

Manchester United og Old Trafford

Theatre of Dreams, eller hjemmebanen til United, har den største tilskuerkapasiteten i Premier League. Det er en mektig opplevelse å være på stadion sammen med 76 000 andre, og sitte ringside når de røde djevlene herjer på gresset. United er også en av de største mesterskaps-grossistene i England, så når du er i byen bør du stikke innom klubbens eget museum og ta alle pokalene i nærmere øyesyn. 

Reis til Liverpool fra TORP og se fotball

Manchester City og Etihad Stadium

Har du vært City-supporter en stund, husker du kanskje med skrekk tilbake på 1999-sesongen, når City var nede på nivå tre i England. Men opprykkskampen på Wembley denne sesongen ble et vendepunkt for klubben, og siden 02/03-sesongen har de lyseblå vært i Premier League. Arenaen til City, som gjennomgikk et lukrativt navnebytte i 2011 verdt 1,3 milliarder, har en kapasitet på 47 000 tilskuere. Og selv om City ikke er kjent for å ha mest liv på tribunen, er det rimelig bra trøkk her også, når nesten 50 000 tilskuere slipper jubelen løs!

Manchester og Liverpool, mer enn bare fotball

I tillegg til å tilby fotball i toppklasse, er både Liverpool og Manchester morsomme byer å besøke. De ligger også kun 50 minutter fra hverandre med tog. Liverpool er den litt slitne havnebyen som har våknet til liv og svingt seg opp til å bli en av de kuleste byene å besøke i England. Her er det oversiktlig å ta seg rundt, samtidig som det er mye spennende å se og gjøre. Beatles-byen har flere innbyggere enn Oslo, men fordi alt er så sentrert, virker den mindre. Her får du musikk i verdensklasse, bra uteliv, kunst og kultur, shopping og god mat. Manchester har Storbritannias nest største finans- og handelssentrum, etter London. Sentrum av byen er oversiktlig, og har bra shoppingmuligheter, et rikt kulturliv og sydende uteliv, ikke minst grunnet sin status som studentby. Med gunstige flytider fra TORP, og kort vei inn fra flyplassen, er både Liverpool og Manchester perfekte langhelgs-destinasjoner for innholdsrike fotballturer!

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt