Gå til startsiden

Se oversikten over de billigste storbyene i Europa

På en oversikt over de 20 billigste storbyer i Europa*, finnes 11 byer du kan reise til direkte fra Torp. Her er en kort presentasjon av de 11 byene:

Oversikt over de billigste byene i Europa

krakow

Krakow er en av Polens vakreste byer! Besøk middelaldertorget Rynek Glowny, Mariakirken (St. Mary's Basilica), det jødiske kvarteret og basarhallene. Like utenfor Krakow finner du blant annet de berømte saltgruvene, men også den beryktede fangeleiren fra 2. verdenskrig Auschwitz og Birkenau som er en grufull påminnelse og selve symbolet på nazistenes holocaust under den 2. verdenskrig. Mange byer ble ødelagt av krigens herjinger, men Krakow er faktisk den eneste polske storbyen som forble uberørt bygningsmessig under krigen.  Det kan vi glede oss over i dag.  Flytider til Krakow finner du her.

Funfacts: stmarysbasilica har blitt tagget 6 452 ganger på Instagram (24.04.18)

bucuresti

Bucuresti (Lille Paris) er en flott storby . Tilnavnet «Lille Paris» har Bucuresti fått rett og slett fordi byen har hatt Frankrikes hovedstad som forbilde. En god del ble riktignok ødelagt av kommunistregimets «byfornyelse» og det store jordskjelvet i 1977, men store kvartaler viser fremdeles frem denne historiske kulturarven. Godt og varmt og en perfekt svipptur å ta nå før sommeren. Flytider til Bucuresti finner du her.

Reis til Bucuresti direkte fra TORP

gdansk

Her får du tre-i-en, eller Tri-city som byene Gdansk/Sopot/Gdynia også kalles, og ligger kun en kort flytur unna Torp. Gdansk er en vakker middelalderperle, med høye, smale bygg som lener seg mot hverandre og danner en fargevifte i jordtoner. Like ved siden av ligger Sopot, her kan du gjøre et strandhugg slik den polske fiffen har gjort i årtier før deg. Gdynia har et flott Aquarium med alle slags mulig dyr, men byen er også den største på shopping, så har vi nevnt det ... Flytider til Gdansk finner du her.

Fly til Gdansk direkte fra TORP

riga

Selv om Riga er mest kjent for (bra!) spa og shopping, er Riga så mye mer enn det. Med en ganske turbulent historie har svenske konger, tyske riddere og sovjetiske kommisærer har satt sine spor, og Latvias hovedstad kan by på storslått arkitektur og spennende historie. Riga er i dag ledende innen Art Nouveau, så se opp i stedet for ned i mobilen; selv om det kryr av gratis wi-fi-punkter rundt om. Gamlebyen i Riga, med sine sjarmerende brosteinsgater, er dessuten oppført på UNESCOs verdensarvliste. Flytider til Riga finner du her.

Reis til Riga direkte fra TORP

vilnius

La tiden stå stille noen dager;  rusle rundt i smågatene, sleng deg ned på en av de mange trivelige kafeene og kjenn på det å bare være til. Kanskje titte innom de mange små, lune familiedrevne linbutikkene, eller sette deg på en benk i en av de mange åpne kirkene som finnes rundt om. Det er vel verdt å ta en kirkestopp, både arkitekturmessig og for å finne roen. Hovedstaden Vilnius i Litauen er perfekt for en svipptur for deg som ikke absolutt «må se» og «må gjøre» når du er på reise. Latvia har også mye spennende lokalmat på menyen som er både godt og billig. Vel bekomme! Flytider til Vilnius finner du her.

Vilnius er en sjarmerende by og et perfekt sted for en liten pust i bakken

warszawa

Warszawa oser av kultur og historie, fra det omstridte Kulturpalasset til de spillende benkene med pianomusikk av Chopin. Men for deg som reiser med barn og ungdom, er Hangar 646 et must! En hel hangar med trampoliner og svampebasseng, kursing i akrobatikk og mulighet for bursdafeiringer og andre eventer. Så her er det bare å hoppe i det! Flytider til Warszawa finner du her.

Fly direkte til Warszawa fra TORP

SARAJEVO

Sarajevo er hovedstaden og den største byen i Bosnia-Hercegovina. Bykjernen i Sarajevo er liten, koselig og lett og navigere seg rundt i til fots. Byen er omgitt av fjell på alle sider og har i underkant av 500 000 innbyggere. Flytider til Sarajevo finner du her. (Oppstart mars 2023)

Fly til Sarajevo direkte fra TORP

Beograd

Den hvite byen, som Beograd kalles, er hovedstaden i Serbia og en av Europas eldste byer. Byen er omgitt av flotte parker og elve-promenader. Her finner du hyggelige restauranter, sjarmerende kafeer og og er perfekt for en liten byferie. Flytider til Beograd finner du her. (Oppstart mars 2023)

Fly til Beograd direkte fra TORP

Tirana

Tirana er Albanias største by og hovedstad. Bygningene er malt i lyse fine farger. Ta deg en tur på hovedtorget og opplev hvor levende det er der. Ikke langt unna, ca 3 mil mot kysten, finner du Durres Riviera, landets lengste sandstrand med en kjempefin strandpromenade. Albania ble i 2018 kåret til det "hotteste" landet å besøke av reisemagasinet Vagabond. Flytider til Tirana finner du her.

Fly til Tirana direkte fra TORP

Zagreb

Zagreb er Kroatias største by og hovedstad med ca 800 000 innbyggere. Byen har gjennomgått en gastronomisk renessanse, har et yrende kulturliv og er kjent for sin ungdommelige energi. Flytider til Zagreb finner du her.

Fly til Zagreb direkte fra TORP

Tallinn

Et middelaldersk bakgrunnsteppe med alle de fantastiske bygningene gir byen en historisk spennende og koselig atmosfære. Et yrende uteliv tar oss med frem til dagens moderne Tallinn. Som turist kan vi nyte alle de spennende butikkene og restaurantene til priser som er hyggelig for lommeboka. Flytider til Talinn finner du her. (Oppstart mars 2023)

Fly til Tallinn direkte fra TORP

 

BESTILLE REISE:

Anbefaling sendt!

Sendt