Gå til startsiden

Se oversikten over de billigste storbyene i Europa

Krakow i Polen scorer høyt på listen over byer hvor du får mye for pengene, etterfulgt av Bucuresti og Gdansk

På en oversikt  over de 20 billigste storbyer i Europa*, finnes syv byer du kan reise til direkte fra Torp. Øverst på listen troner Krakow, etterfulgt av Bucuresti. Her er en kort presentasjon av de syv byene:

krakow

Krakow er en av Polens vakreste byer! Besøk middelaldertorget Rynek Glowny, Mariakirken (St. Mary's Basilica), det jødiske kvarteret og basarhallene. Like utenfor Krakow finner du blant annet de berømte saltgruvene og den beryktede fangeleiren fra 2. verdenskrig. Mange byer ble ødelagt av krigens herjinger, men Krakow er faktisk den eneste polske storbyen som forble uberørt bygningsmessig under krigen.  Det kan vi glede oss over i dag.  Flytider til Krakow finner du her.

Funfacts: stmarysbasilica har blitt tagget 6 452 ganger på Instagram (24.04.18)

bucuresti

Bucuresti (Lille Paris) er en flott storby . Tilnavnet «Lille Paris» har Bucuresti fått rett og slett fordi byen har hatt Frankrikes hovedstad som forbilde. En god del ble riktignok ødelagt av kommunistregimets «byfornyelse» og det store jordskjelvet i 1977, men store kvartaler viser fremdeles frem denne historiske kulturarven. Godt og varmt og en perfekt svipptur å ta nå før sommeren. Flytider til Bucuresti finner du her.

Funfact: palaceoftheparliament har blitt tagget 3 778 ganger på Instagram (24.04.18)

gdansk

Her får du tre-i-en, eller Tri-city som byene Gdansk/Sopot/Gdynia også kalles, og ligger kun en kort flytur unna Torp. Gdansk er en vakker middelalderperle, med høye, smale bygg som lener seg mot hverandre og danner en fargevifte i jordtoner. Like ved siden av ligger Sopot, her kan du gjøre et strandhugg slik den polske fiffen har gjort i årtier før deg. Gdynia har et flott Aquarium med alle slags mulig dyr, men byen er også den største på shopping, så har vi nevnt det ... Flytider til Gdansk finner du her.

Av de tre byene Gdansk/Sopot/Gdynia, eller Tri-city, er Gdynia den med størst utvalg på shopping

riga

Selv om Riga er mest kjent for (bra!) spa og shopping, er Riga så mye mer enn det. Med en ganske turbulent historie har svenske konger, tyske riddere og sovjetiske kommisærer har satt sine spor, og Latvias hovedstad kan by på storslått arkitektur og spennende historie. Riga er i dag ledende innen Art Nouveau, så se opp i stedet for ned i mobilen; selv om det kryr av gratis wi-fi-punkter rundt om. Gamlebyen i Riga, med sine sjarmerende brosteinsgater, er dessuten oppført på UNESCOs verdensarvliste. Flytider til Riga finner du her.

Central Market i Riga består av fem store hangarer fyllt med frukt og grønt, krydder, klær, smykker og spennende kuriositeter

vilnius

La tiden stå stille noen dager;  rusle rundt i smågatene, sleng deg ned på en av de mange trivelige kafeene og kjenn på det å bare være til. Kanskje titte innom de mange små, lune familiedrevne linbutikkene, eller sette deg på en benk i en av de mange åpne kirkene som finnes rundt om. Det er vel verdt å ta en kirkestopp, både arkitekturmessig og for å finne roen. Hovedstaden Vilnius i Litauen er perfekt for en svipptur for deg som ikke absolutt «må se» og «må gjøre» når du er på reise. Latvia har også mye spennende lokalmat på menyen som er både godt og billig. Vel bekomme! Flytider til Vilnius finner du her.

Vilnius er en sjarmerende by og et perfekt sted for en liten pust i bakken

warszawa

Warszawa oser av kultur og historie, fra det omstridte Kulturpalasset til de spillende benkene med pianomusikk av Chopin. Men for deg som reiser med barn og ungdom, er Hangar 646 et must! En hel hangar med trampoliner og svampebasseng, kursing i akrobatikk og mulighet for bursdafeiringer og andre eventer. Så her er det bare å hoppe i det! Flytider til Warszawa finner du her.

Polens største by Warszawa med Kulturpalasset

malaga

Malaga er den syvende destinasjonen fra Torp på oversikten over rimelige byer å beøske i Europa. Foruten sol og bad og tapas i alle varianter, anbefales en kjøretur litt inn i landet; til byen Granada med det fantastiske mauriske palasset fra 1300-tallet; Alhambra. Et imponerende slottskompleks i en klasse for seg. Om jeg måtte velge én ting å se i Spania, ville jeg valgt Alhambra! Flytider til Malaga finner du her.

Et lite stykke nordøst for Malaga ligger Granada med det imponerende slottskomplekset Alhambra

BESTILLE REISE:

Flaaten, Camilla, Aftenposten 19.04.2018, De billigste storbyhelgene, utdrag

Anbefaling sendt!

Sendt