Gå til startsiden

Smaken av Skottland

Mellom høyland og fjell og klipper og hav ligger Aberdeen, byen som gnistrer når sollyset treffer sandstranden og granittbygningene. Sjekk inn bagasjen på Torp og plukk den opp i Aberdeen. 30 min er tilstrekkelig med tid ved mellomlandingen på enten Sola eller Flesland. Turen over Nordsjøen tar bare en time.

Dunnottar Castle er et av Skottlands mes besøkte slott og var location for "Hamlet" fra 1990 med Mel Gibson

spis godt i Aberdeen

Aberdeen er en fin by med mange gode spisesteder og gode shopping muligheter. Aberdeen er en hyggelig, kosmopolitisk by med en internasjonal befolkning. Byen ligger ved Nordsjøen og har lenge hatt nære forbindelser med Norge på grunn av beliggenhet og oljen. Byen er også kjent som granittbyen fordi mange av husene er bygget av granittstein.

Aberdeen går også under navnet Granittbyen på grunn av alle bygningen som er bygget i granitt

hvalsafari og vannsport

Strendene og kysten i Aberdeen er perfekt for vannsport, hvalsafari, drageflyvning og fottur. En dag på hesteryggen er heller ikke å forakte. Kyststiene snor seg gjennom landsbyer og lange strender noen steder med enorme sanddyner.

Kyststiene snor seg gjennom et vilt og vakkert landskap langs kysten i Aberdeen

Golf, Whiskey og gamle slott

Byen er et godt alternativ til Edinburgh og Glasgow, for her kan du også spille golf, besøke whiskeygårder og erverdige slott, men til en noe lavere pris.

Smaken av Skottland.

utforsk det skotske høylandet

Turen over til Skottland tar i underkant av en time. Det er enkelt å komme seg fra flyplassen, Dyce, og inn til sentrum av Aberdeen. Buss stopper ved sentralstasjon. Her er også togstasjon hvis man skal videre til f.eks Edinburgh og Glasgow. Togtur til Edinburgh / Glasgow tar ca 2 timer.

Frodig, grønt bølgende bakkelandskap mot mektige, taggete fjell. Kanskje møter du en angus?

 

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: Fra 2t og 35min avhengig av korresponderende fly. Det er mange avganger å velge mellom. Fly med Widerøe enten via Stavanger eller Bergen, kofferten trenger du ikke tenke på før du er i Aberdeen.
Gå til startsiden

torp-tag