Gå til startsiden

Trivelige Trondheim

Trondheim kombinerer småbysjarm og storbyens mange muligheter, og blir aldri kjedelig. Hverken for de kulturelt interesserte eller for de som vil ha skikkelig uteliv!

Trondheim ligger vakkert til ved Nidelven, som slynger seg rundt sentrum, med en karakteristisk lav og fargerik trehusbebyggelse, som skaper en unik atmosfære. De mange galleriene og museene gir byen ytterligere farge, mens det varierte og veletablerte studentmiljøet sørger for at det skjer noe hele tiden (les; døgnet!) – så her er det liv, rai-rai!

Nidelven slynger seg rundt sentrum av Trondheim

Særpreg og helligdom

Trønderne deler av seg selv, og spøk og latter er en del av morsmålet – det blir som kjent ikke fart uten bart. De elsker byen sin, og kommer sikkert med gode tips til hvor du bør færra, pluss litt til. Ett opplagt stoppested, er selvsagt Nidarosdomen. Denne nasjonalhelligdommen, påbegynt i år 1070 og bygget på Olav den Helliges gravsted, er fortsatt et yndet pilegrimsmål. Frem til reformasjonen hadde domen også tilnavnet "Norges hjerte". Få også med deg synet av kongekronen og riksregaliene. Ferden bør deretter fortsette til Bakklandet, mellom katedralen og sentrum. Her er det skakke fasader, søte butikker, slitt brostein, klatreroser på lave trehus og dufter fra bakeren på hjørnet, som forfører de besøkende … og selv Mix-kiosken er sjarmerende!

Domkirken i Trondheim, Nidarosdomen, Olav den Helliges gravkirke

En idyll verdt å få øy(e) på!

Ønsker du enda mer idyll i enda roligere omgivelser, kan du pakke piknik-kurven og ta ferga ut til Munkholmen. En lat dag i sola her er ikke å forakte. Dagen kan rundes av med en fredelig middag på øyas restaurant, toppet med et svalende bad på en av Trondheims mest populære badeplasser, som virkelig er noe å vårrå stoilt tå! Så hva lurer du på; du må jo berre færra ein tur!

Ta ferga ut til Munkholmen utenfor Trondheim for en lat dag i solen


Steder å se, ting å gjøre – et utvalg, sjø’:

• Rockheim, det nasjonale museet for populærmusikk
• Vitensenteret, for aha-opplevelser for alle aldre
• Pstereo-festivalen midt i august er et høydepunkt
• Pilegrimsvandring og laksefiske på Norges mest sentrale møtested og gårdshotell
• Se vakre Vestlandet med Hurtigruten, fly hjem fra Bergen/Harstad/Tromsø

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 10min
Valuta: NOK

Rutetider per dag

Calendar
  • Fra Torp
    Avreise Ankomst Flyselskap
  • Fra Trondheim
    Avreise Ankomst Flyselskap
Gå til startsiden

torp-tag