Gå til startsiden

Unike opplevelser på Tenerife!

I hjerte av øya Tenerife ligger Spanias høyeste fjell vulkanen Teide. Øya er ikke bare sol og bad, men gir deg unike opplevelser som er gode å ha på minnekontoen.

Teide er virkelig hjerte av øya, for uten Teide ville det det ikke vært noe Tenerife. Vulkanen presset seg opp fra havet for millioner av år siden, og har hatt stor innvirkning på klima og vegetasjonen siden da. Og her er store variasjoner. Kjøreturen inn til fjellet går gjennom trivelige småbyer og et frodig landskap frem til det spesielle månelandskapet rundt fjellet som har vært location for mange kjente spillefilmer.

Teide i hjerte av Tenerife er Spanias høyeste fjell

Loro Parque i Puerto de la Cruz

Den vakre havnebyen Puerto de la Cruz er så absolutt verdt et besøk. Byen ligger en times kjøretur med bil fra flyplassen Tenerife Sur. I den fantastiske dyreparken Loro Parque finnes over 300 ulike slag papegøyer, en 18 meter lang haitunnel og et helt spesielt pingvinanlegg der du går på rullebånd for ikke å forstyrre pingvinene. Parken ellers er laget med så naturlige omgivelser som mulig for at dyrene skal ha det bra. 

Dyreparken Loro Parque på Tenerife tar godt vare på dyrene

Bli kjent med øya og innbyggerne

Det er verdt å ta en rundtur langs kysten og besøke de ulike byene og deres innbyggere. Besøk hovedstaden Santa Cruz, byen Orotava med bygninger fra 1500-tallet, museer og kunstverk og ikke minst Los Christianos helt sør på øya der du kan ta ferger til de andre kanariøyene. Ta turen til Mascadalen, et rolig og vakkert område der du kan oppleve hvordan folkene levde på Tenerife i gamle dager.

Liten restaurant med utsikt over den vakre Mascadalen på Tenerife

Vakker og frodig øy

Tenerife er den vakreste og frodigste av Kanariøyene og her trives blomster, frukt og grønnsaker godt. Her finnes bananplantasjer, mango, ananas og papaya. Blant mye annet.

Bananer i lange baner på Tenerife

Sol og bad året rundt

Tenerife har en årlig gjennomsnittstemperatur på 22 grader og her er flere vakre strender

Playa de las Teresitas i Santa Cruz har bølgebrytere og er fin for småbarnsfamilier

Playa de Las Vistas er tilrettelagt for funksjonshemmede

BESTILLE REISE:

 

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 5t 30min
Valuta: Euro
Delvis skyet
18 °C
Kilde: yr.no

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Tenerife
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

Flyselskaper