Gå til startsiden

Vår solfavoritt Alicante!

Alicante er byen i Europa med flest soltimer, heter det. Dette er i alle fall en av nordmenns absolutte favoritter ...

Strandpromenade av marmormosaikk

Du kjenner den igjen fra bilder og film, den vakre strandpromenaden med bølgemønstret marmormosaikk. Det er en egen følelse å rusle nedover promenaden, med stranden og marinaen på den ene siden og festningsverket oppe i fjellet på den andre siden samtidig som du funderer på om du skal bade eller sette deg på en tapasbar ...

Mon tro hvor mange mosaikkbiter som finnes på Paseo Explanada de España Alicante?

Tapasbar med høy score!

Nou Manolin regnes som en av de aller beste tapasbarer i Spania. Her serveres middelhavskost av ypperste kvalitet. Råvarene plukkes med omhu og fisk og skalldyr kommer rett fra hav til bord. Nou Manolin finner du midt i den trivelige gamlebyen.

En score på 4,5 av 5 hos TripAdvisor og 8. plass av 1 155 restauranter i Alicante sier jo litt! (kilde: TripAdvisor, aug.2016).

Her kan du få en 360* virtuell rundtur  i restauranten. 

Panoramautsikt over byen, havet og fjellene

På fjellet rett opp for byen ligger den historiske Santa Barbara-festningen, bygget av araberne for mer enn 1 000 år siden. Festningen er i god stand tross stadige slag og angrepsforsøk gjennom tiden. Her har du utsikt over hele Alicante og havet utenfor. Du kan ta heis opp til toppen og inngangen til heisen kan du se fra stranden. Vil du ha litt trening på reisen kan du rett og slett gå opp de bratte, snirklete brosteinsgatene fra gamlebyen.

Fantastisk utsikt over hele Alicante fra Castillo de Santa Barbara. Ser du det gamle seilskipet?

Havnen i Alicante

Det er mye å se og gjøre ved og langs havnen, skulpturer som dukker opp av vannet og kopien av et vakkert gammelt seilskip som ligger fortøyet og bare venter på besøk

Besøk seilskipet i havnen i Alicante

Spanias shoppingregion

Når du reiser til Alicante er det stor innsjekket koffert, med så lite bagasje som mulig, som gjelder! Alicante er nemlig den regionen i Spania som er størst på sko. Har du noen små der hjemme som fortjener en ekstra oppmerksomhet, sett av litt ekstra plass, da dette også er regionen med de mange leketøysfabrikker.

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg:

BESTILLE REISE:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 3t 50min
Valuta: Euro

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Alicante
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag