Gå til startsiden

Vårtur til Stockholm

Vårblomstringen og uteserveringen i Stockholm åpner akkurat i tide til direkteruten Torp til Stockholm Bromma starter 30. mars ...

Vårtur fra Torp til Stockholm

Akkurat som her hjemme kommer våren offisielt til Stockholm 16. mars, under  vårjevndøgn. Først to eller tre uker senere begynner  de  første vårblomstene å blomstre og de første bladknoppene å sprette ut. På denne tiden åpner også byens kafeer og restauranter sin uteservering.

GRØNNE LUNGER

Etter en kald vinter er stockholmerne ivrige brukere av byens grønne lunger. Mens de venter på at kirsebærblomstene skal slå ut i full skrud, brukes parkene til spaser-, sykkel- og joggeturer. Eller til lek, ballspill eller piknik. Den sentrale parken Kungsträdgården er et grønt midtpunkt i byen og en viktigt møteplass. Her foregår det festivaler, konserter og idrettsaktiviteter hele året.

Rosendals Trädgård - Foto: Jeppe Wikstrom

Rosendals Trädgård er en av Stockholms virkelige perler. Kaféen ligger i fantastiske omgivelser og tilbyr salater, supper, smørbrød og bakverk laget i bakeriet ved siden av. Stedet bruker organiske og biodynamiske ingredienser, mange av dem kommer til og med fra stedets egen hage. Mange stockholmere foretar pilegrimsreisen til Rosendal på solfylte dager – men det er plass til mange. Se: www.rosendalstradgard.se.

Rosendals Trädgård ligger på Djurgården. Den grønne øya har vært kongelig mark siden 1400-tallet og er i dag en rolig oase elsket av både stockholmere og turister. Her finnes flere av byens fremste museer og attraksjoner, samt en rekke trivelige spisesteder. Hit kan du enten gå til fots, ta en ferje fra Slussen i Gamla Stan, ta trikk fra Norrmalmstorg eller buss.

Selv om temperatuern ennå ikke er den beste, tar stockolmerne seg gjerne et glass eller en "fika" utendørs. (Det finnes da tepper!) Fika er en svensk tradisjon og innebærer å innta en kaffe, med kake eller gjærbakst, sammen med venner, familie eller kolleger. 

KULTUR

I Stockholm kommer du gratis inn over et dusin museer. Dette gjelder for eksempel Historiska Museet, Moderna Museet, Nationalmuseum, Arkdes (arkitektur), Medeltidsmuseet og Riksidrottsmuseet. Se: visitstockholm.com/sv/guider/museer-med-gratis- intrade.

Dalagatan 46 - Astrid Lindgrens leilighet. Foto: Hollger Ellgaard

ASTRID LINDGRENS LEILIGHET

En av verdens mest berømte svensker, Astrid Lindgren, bodde i Dalagatan 46 i sine siste 61   år, det vil si fra 1941–2002. Leiligheten består av fire rom og kjøkken og ser ut akkurat som den gjorde mens hun levde. Her kan du se hennes skriveplasser, inkludert sengen hun gjerne skrev i om morgenen, stuen og kjøkkenet.

SVENSK TRADISJON - VALBORG

En annen ting stockholmerne gjør på våren er å ferie Valborg, en katolsk fest til minne om Sankt Valborg. Feiringen foregår på kvelden og natten før 1. mai. Da synges våren inn rundt valborgmesse- bålene. Bålene ble opprinnelig tent for å jage bort rovdyr og overnaturlige skapninger før dyrene ble satt på beite for første gang 1. mai. I dag er det universitetsbyene som tilbyr den mest intense feiringen, for dette har blitt studentenes dag med blant annet sildefrokost (med dram), korsang og studentlue. Vil du selv ta del i den tradisjonsrike svenske feiringen, kan du gjøre det på Skansen. Se: www.skansen.se/sv/valborg.

Roof top tour - takvandring i Stockholm

TAKVANDRING

Guidet takvandring er kanskje ikke det stockholmere flest driver med, men det er faktisk en mulighet for deg som vil oppleve noe utenom det vanlige. Godt forankret i sikkerhetssystemer kan du se Stockholm fra høyden sammen med andre og i følge med en guide. For deg som ikke er redd for høyder er dette en unik kombinasjon av klatring og sightseeing. Se: takvandring.com.

Ridetur i Stockholm

RIDNING

Du kan også se Stockholm fra hesteryggen – gjerne før byen våkner opp, for eksempel på noen av Djurgårdens stier eller i Lill-Jansskogen i bydelen Norra Djurgården. Mulighetene er mange, og om du vil forsøke deg på hesteryggen mens du er i Stockholm, kan du blant annet sjekke ut Stockholm by Horse og Häståkeriet.

Båttur i Stockholms skjærgård. Foto: Helén pe

SKÄRGÅRDEN

Bare noen minutter fra Stockholm sentrum begynner skjærgården med alle dens tusenvis av øyer og skjær. Ta deg rundt i skjærgården ved hjelp av båt, buss, bil eller sykkel. Velg mellom for eksempel sightseeingtur, en overnatting eller flere dagers øyloffing.

 

Steder å se - ting å gjøre:

 • Abbamuseet: Opplev musikken, klærne og historiene fra en vanvittig musikk-karriere.
 • NK/Nordiska Kompaniet: Besøk Stockholms mest luksuriøse kjøpesenter.
 • Junibacken: Bli med inn i barnebøkenes magiske verden.
 • Vasamuseet: Et av de mest besøkte museene i Stockholm. Her kan du se det fantastiske Vasaskipet fra 1600-tallet.
 • Skjærgårdscruise: Opplev ekte Saltkråkan- stemning på øyene rett utenfor byen.
 • Sky View: Ta kabelbanen til toppen av Globen og se hele byen fra det enorme taket.

BESTILLE REISE:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 10min
Valuta: Svenske kronor
Lett snø
0 °C
Kilde: yr.no

Rutetider per dag

Calendar
 • Fra Torp
  Avreise Ankomst Flyselskap
 • Fra Stockholm
  Avreise Ankomst Flyselskap
Gå til startsiden

TORP-tag