Gå til startsiden

Verdens yngste gamleby i Szczecin

Følg «de røde linjer» og du kan erobre sentrum av byen helt på egen hånd!

Szczecin er den 7. største byen i Polen og Baltikum og ligger nær grensen til til Tyskland. Eleven Oder deler byen i Prawobrzeze (høyre) og Lewobrzeze (venstre). I Lewobrzeze finner du de fleste severdighetene.

Panoramautsikt av de sjeldne

For å få en god oversikt over byen, anbefaler vi Cafè 22 på toppen av bygningen Pazim like ved Radisson SAS-hotellet og Galaxy shopping-senter. Her kan du sitte i ro og mak og planlegge slik at du får best mulig utbytte av oppholdet i Szczecin. Klikk deg inn på 360° og merk deg stedene.

Panoramautsikt over Szczecin fra Cafe 22

Fra den ene severdighet til den andre

Sentrum av byen kan erobres helt på egen hånd. Start ved togstasjonen og følg «de røde linjer» som viser vei fra den ene severdighet til den andre.  Avslutt turen med Fonteneshow ved Teater Pleciuga. Fonteneshowet kan oppleves hver dag kl 21:30 gjenom hele sommeren. Blant de 40 severdighetene på den røde linje finner du Hertug-slottet Pomeranian som huser både museum, restauranter og kafeer. Severdig er også St. Jacob-katedralen, en stor gotisk Basilika med et imponerende orgel, og Pioner kino -  verdens eldste kino som fortsatt er i drift!

Szczecin

Waly Chrobrego, et særdeles vakkert område i Szczecin

I området Waly Chrobrego-promenaden ligger imponerende hus og bygninger, og langs havnen finnes flere restauranter og kafeer med utsikt til elven Oder. Vel verdt et besøk i følge anmeldelser fra Trip Advisor

Waly Chrobrego, et must når du er i Szczecin

Park Kasprowicza og Rosehagen

Her kan du rusle rundt blant hundrevis av ulike sorter av roser og flere monumenter. Monumentet med de tre flyvende gjess symboliserer tre generasjoner polakker. Generasjonen før krigen, de som gjenoppbygde landet og dagens generasjon.

Bestille reise:

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 25min
Valuta: Polske Zloty

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Szczecin
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag