Gå til startsiden

Warszawa: En perfekt helgetur!

Polens hovedstad har for lengst ristet av seg kommunismens grå slør. Warszawa er nemlig byen som aldri gir opp, hvor gammelt er nytt, det lukrative er rimelig og uteområdene er in-steder.

Warszawa

WARSZAWA: En perfekt helgetur-miks!

Polens hovedstad har for lengst ristet av seg kommunismens grå slør. Warszawa er nemlig byen som aldri gir opp, hvor gammelt er nytt, det lukrative er rimelig og uteområdene er in-steder. Warszawa har en sønderskutt historie og en befolkning med vilje av rustfritt stål! Mye av det du ser når du rusler rundt i den ærverdige gamlebyen, lå faktisk i ruiner etter andre verdenskrig. For så å bli møysommelig bygget opp igjen som det var – gjenskapt etter gamle fotografier og plantegninger. Resultatet kan lure (og fascinere) den mest erfarne turist. Så er også byens bestrebelser belønnet med en oppføring på UNESCOs verdensarvliste, med god grunn!Value for money i Warszawa

Lenge var Polen forbundet med grå betongblokker og snodige små biler. I dag skyter økonomien i landet fart, fargene har igjen inntatt fasadene og turistene har oppdaget hvor mye «value for money» man får her. En drosjetur langs den gamle «kongeveien», forbi presidentpalasset, universitetet og presidentens residens, Belvedere, til det storslagne barokkpalasset Wilanow, ca. én mil utenfor sentrum, anbefales. Et annet stopp dere må legge inn, er Lazienki-parken med alle sine ekorn og påfugler. For ikke å glemme de vakre friluftskonsertene som holdes gratis sommerstid ved Chopin-monumentet.

Chopin-monumentet i Warszawa

Bo adelig, spis rimelig!

Et annet argument for å reise til nettopp Warszawa, er at det fortsatt er svært billig her. Spesielt gjelder dette på hotellene og restaurantene, men også shoppingen frister. Her finner man alle de kjente merkene og Warszawa byr i tillegg på ett av Europas største kjøpesentre, så det er ingen fare for at du skal reise tomhendt hjem igjen! Er du på jakt etter det mer autentiske, kan kontinentets angivelig største loppemarked, «det russiske markedet», også være verdt et besøk. Lopp 'till you drop!

Gamlebyen er pyntet opp før jul

Steder å se, ting å gjøre – et utvalg i Warszawa:

  • Ta heisen opp til 30. etasje i Kulturpalasset, Stalins ubeskjedne gave til landet, hvor byen beskues i fugleperspektiv.
  • Marie Curie-museet i Freta-gaten.
  • Hjemmet til Chopin og Chopin-museet, eller det mer fengslende Pawiak-museet, ett av fengslene som nazistene brukte under andre verdenskrig.
  • Besøk julemarkedet i gamlebyen fra slutten av november og frem mot jul

Bestille reise:

 

Anbefaling sendt!

Sendt

Stedsinformasjon

Flytid: 1t 45min
Valuta: Polske Zloty

Rutetid per uke

  • Fra Torp
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
  • Fra Warszawa Chopin
    Ukedag Avr. Ank. Flyselsk.
Gå til startsiden

torp-tag