Gå til startsiden

Sikkerhetskontroll

Sikkerhetskontrollen på torp

Her finner du informasjon, tips og råd til hva du bør tenke på før du passerer sikkerhetskontrollen.

Før sikkerhetskontrollen

  • Bruk et minutt på å gjøre klar tingene dine før du går skal gjennom sikkerhetskontrollen.
  • Scan boardingkort for å komme gjennom slusene før sikkerhetskontrollen. Kun en person gjennom for hvert scannede boardingkort.
  • Finn frem poser til væske/kremer. Har du ikke pakket på forhånd, kan du gjøre det nå. Væske er kun lov til å ha med i beholdere av maksimum 1 dl (100ml)
  • Ikke legg små gjenstander som klokke, nøkler, mynter, briller, mobiltelefon løst i kassen. Legg dette og andre metallgjenstander i bag/ryggsekk/jakkelomme.
  • Ta av belter og sko som inneholder metall. Da unngår du utslag i metalldetektoren.
  • Legg datamaskiner og andre større elektroniske artikler (f.eks. store kameraer) i plastkassene du finner ved inngangen til sikkerhetskontrollen.
     

HÅNDBAGASJE

Tips til hvordan du bør pakke håndbagasjen finner du her.

Rullestol og implantater

Alle reisende må gjennom en sikkerhetsport. Bruker du rullestol eller har implantater blir kontrollen utført manuelt med metalldetektor. Du kan trygt passere sikkerhetsporten selv om du bruker pacemaker eller høreapparat.

Kjøp av varer etter sikkerhetskontrollen

Kommer du fra et land utenfor EU/EØS/Sveits gjelder egne regler, som du må undersøke før reisen, les
mer hos Luftfartstilsynet.

Vi oppfordrer alle reisende til å sette seg godt inn i regelverket, og forberede seg i henhold til dette før sikkerhetskontrollen gjennomføres. I samarbeid med sikkerhetskontrollørene kan du således bidra til en effektiv og svært god kontroll, samt bedre trafikkflyt.