Gå til startsiden

Rundtur i Latvia og Litauen

12.-16. oktober 2020

Trakai slottet i Litauen

Denne turen tar deg med gjennom Latvia og Litauen. Få muligheten til å bli bedre kjent med byene og utforske spennende utflukter med masse historie og kultur.

Dag 1

Fra Torp går turen til Riga med Wizz Air. Ved ankomst blir vi hentet og kjørt til 5*hotellet Grand Poet for å legge fra oss bagasje. Deretter blir vi med på en guidet tur i gamlebyen med en lokal guide. Underveis stopper vi for prøvesmaking av Riga Balsam som er en berømt likør i Latvia. Lunsj spiser vi i gamlebyen. Etter lunsj sjekker vi inn på hotellet før vi kan slappe av eller kikke litt rundt i området på egenhånd før vi avslutter dagen med middag i gamlebyen.

Dag 2

Vi starter dagen med en deilig frokost på hotellet og litt tid på egenhånd som for eksempel kan brukes til å ta seg en tur til spaavdelingen på hotellet eller ta seg en spasertur rundt i gamlebyen. Etter litt fritid skal vi bli med på en båttur rundt kanalen i Riga hvor vi får sett Riga fra et annet perspektiv. Før vi spiser lunsj i gamlebyen skal vi få sett Riga fra et annet perspektiv, nemlig fra elven i en båt. Etter lunsj er det tid for å oppdage Jurmala som ligger cirka 30 minutter fra Riga. Jurmala er et bade- og kurområde. Dette var lenge et populært rekreasjonssted for Sovjetunionens mektigste menn og den russiske tsarfamilien, men nå finner du et hyggelig sentrum med hoteller, butikker, restauranter, og en 8 km lang strand omringet av vakker skog. Etter en guidet tur i Jurmala, får dere mulighet til å utforske stedet på egenhånd  før vi reiser tilbake til Riga og etterhvert spiser middag.  

Dag 3

Ny dag og nye steder å besøke! I dag sjekker vi ut av Grand Poet, forlater Latvia og reiser videre til Litauen. På veien besøker vi kjente steder i begge land. Første stopp er Bauska-slottet. Her får vi lokalguide som skal fortelle oss om slottets historie. Slottet ligger ved elvene Mūsa og Mēmele som renner parallelt med hverandre og danner elven Lielupe. Fra Bauska slottet kjører vi videre til Rundale som er en barokkpalass bygd til hertugene i Courland (gamle Latvia ). Palasset er bygget av den samme arkitekten som bygget Vinterpalasset i St. Petersburg. Etter en innholdsrik rundte i slottet, spiser vi lunsj på restauranten i palasset. Gode og mette kjører vi videre mot Litauen og første stopp etter grensen er Hill of Crosses som er et av pilgrimenes mest besøkte minnesmerke. Vi får høre den spennende historien til stedet, som er katolsk minnesmerke med over 100 000 kors. Vi kjører videre til Vilnius og sjekker vi inn på den fantastiske Vilnius Grand Resort. Dette er et hotellkompleks med både golfbane og mange andre aktiviteter. Vi finner også et nyåpnet spa med mange deilige muligheter for avslapning. Dagen rundes av med en nydelig middag på hotellet. 

Dag 4

Vi starter dagen med frokost på hotellet. Deretter kjører vi til sentrum av Vilnius og får en guidet tur i byen, med blant annet prøvesmaking av lokalt litauisk øl. Vi kjører videre til Trakai som tidligere har vært hovedstaden til Litauen. Her skal vi besøke det berømte middelalderslottet. Slottet ble bygget på 13-1400-tallet og er den mest besøkte attraksjonen i Litauen. Vi spiser også en deilig lunsj i Trakai før vi reiser tilbake til Vilnius eller hotellet, etter eget ønsker. Middagen denne kvelden spiser vi i gamlebyen. 

Dag 5

Etter frokost brukes tiden på egenhånd frem til avreise til Vilnius flyplass og fly tilbake til Norge og Torp.

Pakken inkluderer:

 • Flyreise t/r med Wizz Air direkte fra TORP Sandefjord Lufthavn.
 • 10 kg håndbagasje og 20 kg innsjekket bagasje per person.
 • Seteplassering og prioritert ombordstigning på flyet.
 • Transport og guidete turer som beskrevet i programmet.
 • 2 overnattinger på 5* hotell Grand Poet i Riga med frokost.
 • 2 overnattinger på 4* Grand Vilnius Resort med frokost.
 • Tradisjonelt Litauisk øl og Riga balsam-smaking.
 • Fire 3-rettersmiddager inkludert vann, kaffe og te.
 • Fire 2-retterslunsjer inkludert vann, kaffe og te.
 • Din reisekonsulent Russete fra Torp Booking er med under hele oppholdet.
 • Alle skatter og avgifter inkludert.  

Pris kr 13 000,- per person i dobbeltrom*
*Tillegg for enkeltrom: 2 100,-

Begrenset antall plasser:
Våre turer har mask antall deltagerne på 20 i tillegg til reisekonsulent fra Torp Booking. 

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. 

Enkelt- eller dobbeltrom  
 • Riga

  Fly + hotell fra kr 2 900,-

  I romantiske Riga kan du oppleve ekte spa, kultur, arkitektur og utallige gourmetrestauranter. Byen har mye å by på og her er våre tips:

For mer informasjon og bestilling, kontakt TORP Booking tlf. 33 42 70 80 | reise@torp.no
Gå til startsiden

TORP-tag