Gå til startsiden

Rundtur i Nord-Makedonia

19.-23. oktober 2020

Rundtur i Nord-Makedonia med TORP Booking

Spennende reise til Nord-Makedonia hvor dere får oppleve eksotiske Skopje fylt av kontraster og det naturskjønne Ohrid-området.

Nord-Makedonia er på 3. plass over anbefalte land å besøke i 2020 ifølge Lonely Plantet. En av grunnene til at Nord-Makedonia – tidligere kjent som Makedonia – er nummer tre på listen over anbefalte land neste år, er at det endelig har kommet til enighet med sine greske naboene i en lenge pågående navnekonflikt. Den lille staten på Balkan er allerede kjent for sin gastronomi og historie. Lonely planet anbefaler også et besøk til den Unesco-beskyttede innsjøen Ohrid.

Dag 1

Vi møtes på Torp 2 timer før avreise og etter flyning med Wizz Air blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet i Skopje. Vi sjekker inn på Best Western Turist Hotel 4*.

Dag 2

En god start på dagen er en god frokost. Vi sjekker ut av hotellet før vi får guidet omvisning i Skopje med vår engelsktalende guide. I hjerte av Skopje ligger den berømte basaren som kan dateres tilbake til 700-tallet. Videre besøker vi St. Spas-kirken med sine unike ikoner fra 1800-tallet. Deretter krysser vi elven Vardar på den historiske steinbroen fra 1400-tallet og besøker Mor Theresa Memorial House og stedet hun ble født i 1910. Før vi blir transportert videre til den berømte Matka-sjøen, koser vi oss med en deilig 4-retters lunsj med makedonske spesialiteter på en lokal restaurant.

Ved ankomst Matka spaserer vi langs den sceniske innsjøen før vi skal besøke en av verdens dypeste underjordiske gruver- Vrelo med båt.  Fra Matka-sjøen kjører vi videre til vindistriktet Tikvesh  hvor vi sjekker inn på Queen Maria Boutique Hotel. Vi avslutter dagen med besøk på vingården før vi koser oss med en deilig middag hvor vinsmaking er inkludert. 

Dag 3

Vi starter dagen med frokost; sjekker ut av Quuen Maria Boutique Hotel og sammen med lokalguiden reiser vi videre til Bitola.  I byen Bitola besøker vi basaren og det gamle torget med klokketårnet. Vi spiser lunsj før vi forlater Bitola. Videre skal vi på guidet tur til Hereclea Lynkestis, som er en gresk by med amfiteater, statuer og mange andre minnesmerker fra tiden til Philip den andre; faren til Aleksander den Store. Vi kjører etterhvert videre mot Ohrid via Galichica fjellet; en tur med fantastiske utsikt til både fjell og Prespa-innsjøen. Ved ankomst Ohrid sjekker vi inn på 4* Hotel Aqualina i  2 netter og slapper av før dagen avsluttes med buffetmiddag på hotellet.

Dag 4

Etter frokost starter dagen kl 09.00 med en gåtur i gamlebyen i Ohrid sammen med vår engelsktalende guide. Ohrid omtales gjerne som Makedonias Jerusalem på grunn av den religiøse innflytelsen opp gjennom historuen, beviselig av byens utallige kirker og klostre. Tidligere var det 365 kirker her; en for hver dag i året! Ikke rart Ohrid er lagt under UNESCOs beskyttende vinger. Vi spiser lunsj sammen på en lokal fiskerestaurant. Vi besøker også den vakre Ohrid-sjøen, en favorittsyssel for de lokale på feriedager. Turen går videre langs innsjøen til en ny perle lenger syd, nemlig klosterkomplekset Naum med sin unike kirke bygget på 800-tallet. Vi avslutter turen på sjøen ved klosteret i seilbåt. Denne siste kvelden får vi oppleve folkloreaften med middag på en lokal restaurant.

Dag 5

Etter frokost, får vi ltt fritid før vi sjekker ut av hotellet og kjører sammen til flyplassen og videre med fly til Norge og Torp.  

Pakken inkluderer:

 • Flyreise t/r med Wizzair direkte fra Sandefjord Lufthavn Torp - Skopje.
 • 10 kg håndbagasje og 20 kg innsjekket bagasje per person.
 • Seteplassering og prioritert ombordstigning på flyet.
 • Transport og guidete turer som beskrevet i programmet.
 • 1 natt i dobbeltrom på 4* Hotel Turist Best Western i Skopje sentrum.
 • 1 natt i dobbeltrom på vingård Queen Maria Boutique Hotel Tikvesh.
 • 2 netter i dobbeltrom på 4* Hotel Aqualina i Ohrid.
 • Din reisekonsulent Silje fra Torp Booking er med under hele oppholdet.
 • Engelsktalende lokal guide.
 • Vinsmaking og middag i vindistriktet Tikvesh.
 • Folkloreaften med middag i Ohrid.
 • Øvrige måltider i henhold til program. Drikke er ikke inkludert.
 • Alle skatter og avgifter inkludert.

Pris fra kr 11 900,- per person i dobbeltrom*
*Tillegg for enkeltrom: 960,-

Begrenset antall plasser:
Våre turer har mask antall deltagerne på 20 i tillegg til reisekonsulent fra Torp Booking. 
 

MER INFORMASJON OG BESTILLING

Bestill tur fra vårt eget reisebyrå TORP Booking på telefon 33 42 70 80, e-post reise@torp.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. 

Enkelt- eller dobbeltrom  
For mer informasjon og bestilling, kontakt TORP Booking tlf. 33 42 70 80 | reise@torp.no
Gå til startsiden

TORP-tag